ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плес и дјечија радост
царовали градским тргом

Завршна манифестација пројекта „Растимо уз плес“ испунила је данас градски трг расплесаним малишанима и ђацима, а њих око 300 послало је из Дервенте најљепше слике.

Ова манифестација, већ другу годину за редом, на градски трг извела је малишане из вртића „Трол“, као и дјецу која су похађала припремни програм пред полазак у школу, основце нижих разреда основних школа „19. април“ и „Никола Тесла“, те дервентске средњошколце. Такође, плесни подијум угостио је и око 70 малишана из вртића „Радост“ из Шамца, те више од стотину ученика из основних школа „Сутјеска“ и „Свети Сава“ из Модриче. 

Носилац пројекта, чији је циљ социјализација и повезивање дјеце, је вртић „Трол“, а директорица ове установе Гордана Симић истакла је задовољство што је завршна манифестација и ове године окупила велики број учесника.

– Посебно сам поносна на то што је ова манифестација окупила 300 малишана, како мале дјеце до шест година, тако и дјеце из основних школа „19. април“ и „Никола Тесла“ и средњошколаца који су на тај начин пружили подршку маленим другарима. Јако ми је жао што малишани из вртића из Модриче нису били у могућности да се одазову и надамо се да ће бити прилике да се то деси – рекла је Симићева захваливши се Градској управи која подржава ове активности.

Она је додала да је завршна свечаност пројекта „Растимо уз плес“ дио припредби које прате испраћање предшколаца из вртића.

– С обзиром да смо у јуну највише орјентисани на најстарију дјецу у вртићу, осносно дјецу која на јесен крећу у школу, ова манифестација је и дио њихових завршних приредби и свега онога што су прошли током боравка у нашем вртићу. Наш вртић испраћа око 100 дјеце који су завршили припремни програм, те 60 малишана који су у редовном програму – објаснила је директорица „Трола“.

Плесне кораке које су данас поносно показали на градском тргу малишани су савладавали уз помоћ координатора Плесне асоцијације „Растимо уз плес“ Иване Симић.

– Било је задовољство радити са најмлађим, јер су они украс свијета. Јако сам поносна и на своје средњошколце који су нам се придружили, али и суграђане који су дошли да погледају шта смо им припремили, пружајући нам тиме подршку. Надам се да ће нас сљедеће године бити још више – рекла је Симићева.

Као и лани, дио пројекта је и вртић „Радост“ из Шамца.

– Дјеца уживају у овим активностима, припремамо се и радујемо дружењима и плесу и надамо се да ће ово постати традиционално окупљање – казала је васпитачица Вида Стајић напоменувши да је у Дервенту стигло 70 дјеце из двије групе шамачког вртића и једна група из Обудовца.

На дервентском тргу плесним кореографијама представили су се и ученици из двије основне школе из Модриче.

– Стигло је око 100 ученика из двије школе и сви су срећни и радосни, а посебно дјеца за које је ово велики догађај за који су се припремали цијеле године. Мислим да ће им ово дружење, које шаље дивне поруке љубави, пријатељства и поштовања различитости, остати дуго у сјећању – рекла је директорица ОШ „Сутјеска“ Модрича Зорица Васиљевић.

Да је учешће у данашњем програму и плесу радосно искуство рекла је Лена Ковачевић.

– Данас смо плесали „Пингвин денс“, „Ишли смо у Африку“ и друге и било ми је супер – рекла је Лена, а радост плеса са другарима је подијелила и Ленка Симић.

Радост није могла да сакрије ни Уна Вујиновић истакавши да јој је најдражи плес „Кад је био мрак“, а њен другар Ален казао је да воли наступе пред публиком.

Плесној манифестацији присуствовали су и градоначелник Милорад Симић са својим сарадницима, представници јавне управе, те бројни родитељи, баке, деке и други суграђани.

Related posts

Ученици дали допринос
чињењу добрих дјела

Derventski List

ЛОВЦИ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

admin

ШТО У ГЛАВИ СМИСЛИ, РУКАМА НАПРАВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još