ИЗДВОЈЕНОНовости

КАРАНТИН НА ПЛЕХАНУ НАПУСТИЛО 11 ОСОБА

Из карантина на Плехану отпуштено је 11 особа које су тестиране на корона вирус и чији налази су негативни, а они су упућени у кућну изолацију, саопштено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

– Још шест лица је тестирано на корона вирус и њихови налази се чекају, а период надзора истекао је за девет особа. Тренутно је под надзором укупно 151 особа, а 19 се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација – наводи се у саопштењу.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је тестирано 425 узорака, а нових заражених је 16, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић.

Како је појаснио у питању је седам жена и девет мушкараца, а регистровани су први случајеви у Сребреници и Теслићу, а у питању су пацијенти који су претходно имали проблема са плућима.

– Шест особа је из Бањалуке, четири из Лакташа, а по једна из Котор Вароша, Требиња, Приједора, Мркоњић Града, Сребренице и Теслића. Међу новозараженим имамо и једног здравственог радника код којег је утврђено да је позитиван у оквиру тестирања медицинског особља – навео је Шеранић и и додао да је од почетка епидемије 381 особа у РС регистована као позитивна.

– Укупно су се 102 особе опоравиле, а 14 особа је преминуло – навео је Шеранић.

Како је појаснио на УКЦ РС је смјештено 105 пацијената, 48 са тежом клиничком сликом, а  пет пацијената је на респиратору. У карантину на граничним прелазима се налази 50 особа.

Према његовим ријечима до сада је извршено укупно 4.159 тестирања Шеранић је истакао да је укупан број заражених вирусом корона у РС је 381.

Потврдио је да је РС тражила позајмицу тестова за вирус корона, али је демантовао да је ријеч о количини од 20.000, већ да се ради о дупло мањој количини, те додао да је то устаљена пракса.

– Тренутно имамо преко 15.000 тестова која је довољно, али ово је нешто што желимо да урадимо како не бисмо дошли у ситуацију да смањујемо број тестирања. Уколико дођу тестови које смо наручили, ми ћемо ту позајмицу одмах вратити – навео је Шеранић.

Related posts

„ВЕЛИКА РЕФОРМА“ ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ

admin

Утврђена коначна листа стипендиста,
потписивање уговора 9. марта

Derventski List

ВОДА СТИГЛА ДО ЈОШ 20 ДОМАЋИНСТАВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još