Култура

Покровско саборовање чувар
духовности и писане ријечи

Покровско пјесничко саборовање, којем су пети пут домаћини били Црквена општина Брод и Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте, окупило је јуче пјеснике из региона поводом крсне славе храма Покрова Пресвете Богородице и општине Брод.

Саборовање је било дио „Октобарских свечаности слободе“ и имало је благослов митрополита зворничко – тузланског Фотија.
Старјешина храма у Броду Жељко Теофиловић поручио је да саборност српског народа произлази из живота цркве. -Важно је да сачувамо и Покровско саборовање иза когјег остаје зборник пјесама које нас окрепљују лијепом писаном ријечју и тиме надахњују да промишљамо о нашем животу и спасењу – казао је свештеник.
Предсједник „Вихор“ Ненад Симић додао је да је поводом саборовања био расписан пјеснички конкурс на који је стигло 130 радова.
-У зборнику који смо на саборовању промовисали заступљени су радови пјесника из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Бугарске, Kосова и Метохије, Њемачке и Русије – рекао је Симић.

Програм саборовања употпуњен је наступом чланова Kултурно–умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ и виолинисткиње Ивоне Ивановић.

Related posts

Утицај виртуелне стварности
у центру пажње

Derventski List

ПРЕМИНУО ЗОРАН РАНКИЋ, ПОПАРА ИЗ „СРЕЋНИХ ЉУДИ“

admin

Отворен конкурс за избор
најљепших духовних пјесама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još