Култура

Имитацијама открили глумачке таленте

Имитацијама, интервјуима и рекламама средњошколци чланови драмског студија, који интензивно ради под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, побрали су вечерас симпатије суграђана представом „А сада ми“.
Осморо младих глумаца одлично се снашло на сцени самоувјерено је изводило сценски колаж који су припремали посљедња три мјесеца.
– Акценат вечерашњег представљања јесу имитације, а млади глумци током припрема имали су задатак да проуче људе, особине, карактере, ход, говор и друге карактеристике и да то буде што мање слично њима – објаснио је ментор и идејни творац драмског студија Синиша Тешановић додавши да је ово први дио представљања.
– Оно што планирамо јесте да се они представе и до краја овог мјесеца са вјежбама као што су рецитације, монолози, дијалошке сцене и исповијести – казао је Тешановић.
Имитацијом Мусе Пусе, Здравка Чолића, тв-кликом и рекламама представио се Никола Живковић истакавши да је трема овога пута била позитиван покретач пред наступ.
– Већ двије године сам члан овог студија, а од своја два наступа, сада могу да кажем да долази она позитивна трема која нам свима треба – рекао је Живковић.
Ова група полазника има позив за Омладински фестивал РС тако да је планирано да средњошколци крајем љета припреме представу за представљање широј публици изван нашег града.

Related posts

МЛАДИ ГОВОРНИЦИ УЉЕПШАЛИ „АРТ СЦЕНУ“

admin

ФОЛКЛОР, ЕТНО ПЈЕСМА И ПОЕЗИЈА У НАСТАВКУ „АРТ СЦЕНЕ“

admin

Анђели Орландо и Ањи Сибинчић прва мјеста

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još