Култура

ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА НЕМА АЛTЕРНАТИВУ

Књига „Бирам здравље“ аутора Весне Теофиловић промовисана је вечерас дервентској публици, а само дјело окарактерисано је као зборник корака који води у промјене начина исхране што је први корак ка добром здравља, те водич у промјене односа према свакодневним животним навикама.
Теофиловићева је истакла да је њена друга књига „Бирам здравље“ настала као производ пандемијских околности, затвореног простора и окренутости самом себи.
– „Бирам здравље“ је књига настала спонтано, као производ околности у којима смо се у посљедње вријеме сви обрели, нове димензије нормалног и свих утицаја и услова у доба пандемије. С доласком свих мјера заштите, сви смо се повукли у своје домове, смањили физичку активности и избор је пао на два пута, да ли пасти у неки вид депресије и бринути се превише за своје здравље или узети неку активну улогу у свему томе и поставити се другачије. Ја сам почела од сопственог здравственог стања, почела сам да истражујем неку нову тему за мене, здраву исхрану и неки нови начин живота, те се спонтано опет заљубила у кухање другачије хране у односу на ону на коју сам навикла и пожељела да на то подстакнем и друге људе, а вјерујем да је ово један од најбољих начина – истакла је Теофиловићева додавши да књига није само компилација рецепата, него садржи и савјете у другим животним доменима.
– Овај нови начин живота освјетлао ми је и друге приоритете, колико је, од бриге о тијелу и естетском изгледу и како се боље осјећати у својој кожи, важан и психолошки, на неки начин мој професионални аспекат, али и духовни. Та три аспекта, то јест основе човјековог бића, ум, тијело и дух објединила и обликовала у финални производ – објаснила је она.
Током истраживања и промјене начина живљења, Теофиловићева се консултовала са стручњаком, др Дијаном Петровић из Београда ради провјере квалитета рецепата, али и додатних савјета.
– Са нутриционистом из Београда др Дијаном Петровић била сам свакодневно у контакту, тако да је сваки рецепт провјерен од стране стручног лица, те је у књизи, поред рецепата, дато је мишљење и сугестије стручњака при припреми сваког јела, као и предности и недостаци стандардних наших јеловника које сам и сама досад практиковала. Што се тиче духовног узрастања, то је један веома важан дио мог живота, с обзиром да ми је супруг свештено лице, те је и он дао свој удио у овом дјелу – рекла је Теофиловићева.
У промоцији књиге учешће је узео и новинар и пјесник Ненад Симић, протојереј- ставрофор мр Жељко Теофиловић, а музичким репертоаром подршку је пружила и пјевачка група КУДМ-а „Босиљак“.

Related posts

„Лето кад сам научила да летим“ у три термина

admin

ВЕЧЕРАС МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

admin

ПРОМЈЕНЕ КЉУЧ ЗА КВАЛИТЕТАН ЖИВОТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još