ДруштвоИЗДВОЈЕНО

САБОР У БИШЊИ УЗ МОЛИТВУ И УКУСНУ ХРАНУ

У манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи јуче је одржан црквено-народни сабор, а многобројни посјетиоци имали су прилику да пробају и традиционалне делиције и ђаконије дервентског краја на гастро-фесту.

Пети сабор, који се одржава у недјељу прије почетка петровског поста, започео је литургијом у девет часова.

Туристичка организација општине Дервента у манастирском комплексу организовала је и традиционални гастро-фест.

Директор Туристичке организације Младен Пећић рекао је да му је изузетно драго што је, упркос киши, гастро-фест посјетио већи број људи.

  • Храну су припремиле жене са подручја општине, односно чланице Удружења жена, Кола српских сестара „Царица Милица“, те из мјесних заједница тако да је понуда домаћих сланих и слатких специјалитета заиста богата. Драго нам је што је велики број људи присуствовао без обзира на лоше временске прилике, а имали смо и гошће из Бањалуке које су аутобусом допутовале и по чијим смо реакцијама видјели да им се свидјело – рекао је Пећић захвалишви се свим посјетиоцима и домаћицама које су припремиле храну.

 

Related posts

„НЕМАЊИЋИ“ ДОНИЈЕЛИ РАСКОШ КРАЉЕВИНЕ

admin

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

ПРИКУПЉЕНО 95 ДОЗА КРВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još