Друштво

Послата љубав и подршка
обољелим од епилепсије

Свјетски дан подршке обољелим од епилепсије, 26. март, или „љубичасти дан“ заједничким активностима данас су обиљежили Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“, Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, и Основна школа „Никола Тесла“, пославши љубав и подршку особама са епилепсијом.

Првачићи, чланови „Сунца“ и ученици нижих разреда Центра „Будућност“ забавили су се на спортском полигону, игром „музичке столице“, плесом са балонима и другим активностима, а све како би указали на то да особе са епилепсијом нису саме.

Предсједница Удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић казала је да је циљ био исказати подршку суграђанима са овом болести и њиховим породицама.

– На овај начин желимо и упознати друштвену заједницу  о тешкоћи са којом велики број дјеце живи. Наша дјеца, дјеца са сметњама у развоју која на неки начин већ имају оштећење у централном  нервном  систему  подложнији су, и већина њих као придружену болест има епилепсију, која може бити веома тешка и неизвјесна – казала је Спасојевићева поручивши да је њима и њиховим породицама управо због тога потребно исказати љубав, пажњу и подршку.

Дефектолог у Центру „Будућност“ Наташа Тинтор навела је да се епилепсија све чешће јавља и да она може бити изузетно тешка код особа са другим потешкоћама.

– Надам се да смо заједничким активностима послали поруку да смо уз другаре који иду у нашу школу, чланове „Сунце“  и све друге особе које се боре са овом болешћу – казала је Тинторова.

Удружење обољелих од епилепсије у Републици Српској Свјетски дан подршке обољелим обиљежава од 2019. године.

Related posts

Успомене на ђачко доба
живе и послије 50 љета

Derventski List

Опрез чува усјеве од пожара

admin

СВОЈЕ „ФИЋЕ“ ПАЗЕ КАО „ОЧИ У ГЛАВИ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još