EкономијаИЗДВОЈЕНО

Привредна смотра од 25. до 27. августа

Сајам привреде и туризма, који већ деценију и по „отвара“ празничне, великогоспојинске свечаности у Дервенти, ове године ће поново под своје окриље окупити више од стотину излагача из Републике Српске и иностранства и то у периоду од 25. до 27. августа.

Ова манифестација, која привлачи велики број привредника, али и посјетилаца, изостала је прошле године усљед пандемије корона вируса, а ове године наставиће своју традицију.

Према ријечима директора Спортског центра Мирослава Симића, под чијим се окриљем одржава сајам, Дервента ће ове године поново бити привредни и туристички центар.

– Надамо се да ћемо моћи одржати сајам, који је јако значајан за Дервенту, како у привредном и туристичком, тако и у погледу одржавања традиције. Ова манифестација је идеалан начин за стицање контаката и склапање сарадње у разним областима, с обзиром да окупља око стотину домаћих и страних излагача, који је планирано да своје производе представе на површини од око 6.000 квадратних метара – објаснио је Симић подсјетивши да су пријаве још увијек у току.

– Сви који желе да промовишу своје производе и услуге, те друге аспекте дјелатности, још увијек могу да се пријаве и постану дио 15. Сајма привреде и туризма – рекао је Симић.

Он је додао да је, као и до сада, током отворења и првог дана сајма планиран богат програм.

– Свечано отворење сајма планирано је у сриједу, 25. августа у 17 часова, а програм ће укључивати падобранце, фолклор и музику, уз бесплатно пиће и роштиљ – објаснио је Симић додавши да ће посјетиоци имати прилику да уживају и у гастро – фесту.

Сајам привреде и туризма, уз Вашар, употпуњују прославу 28. августа, Дана града.

Званичници

Мирослав Симић је додао да ће на отворење сајма и ове године бити позвани највиши званичници Републике Српске, те начелници околних локалних заједница.

Related posts

ВРИЈЕДНИ ЂАЦИ НАНИЗАЛИ УСПЈЕХЕ

admin

ЖЕНА СКОЧИЛА У БУНАР, СПАСИЛИ ЈЕ ВАТРОГАСЦИ И ПОЛИЦИЈА

admin

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još