Култура

„Пркос – фест“ донио
позоришну магију

Позоришном представом „Док нас смрт не растави“ „Дис позоришта младих“ из Бањалуке „Пркос – фест“ донио је на плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ магију позоришта.

Посебну чар представи, чији су квалитет наградили аплаузи публике, дало је и двоје Дервенћана у глумачкој постави.
-Нама је велика част што су дио представе наши Дервенћани Драгомир Лишчић и Катарина Матић. Увијек су посебне вечери када наши суграђани учествују и вјерујем да је за нас, али и за њих ово посебно вече – рекла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.
Катарина Матић нашла се у занимљивој улози.
-Играм Јелисавету, куму о најбољу другарицу коју сви ми имамо, којој није одмах најјасније шта је проблем, али она је ту да пружи подршку и неизмјерну љубав, те покуша да ситуацију разријеши са што љепшим и позитивнијим исходом – рекла је Матићева додаши да наступ пред домаћом публиком у њој буди носталгију, јер је посљедњи пут у Дервенти играла прије више од деценију
Драгомир Лишчић глумио је Раденка.
-То је наш комшија, који је давно дошао у град и одрекао се села, али од прошлости се не може побјећи. Његова највећа љубав постаје и његов највећи проблем и кроз цијелу представу све што никада није желио, дешава му се- појашњава своју улогу Драгомир, и истиче велику радост која се пробудила у њему пред наступ у Дервенти.
-Веома ми је драго што сам наступио у граду којеи највише волим, у мојој Дервенти. Надам се да је публика уживала – рекао је Лишчић похваливши „Пркос – фест“.

Related posts

КЊИЖЕВНОСТ ОБАСЈАЛА ЈОШ ЈЕДНО ВЕЧЕ „АРТ СЦЕНЕ“

admin

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „ОТАЦ“

admin

Концерт „Бањалучког
веза“ вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još