ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Учитељица Наташа Плавшић добитник Светосавске награде

Наставник разредне наставе у Основној школи „19. април“ Наташа Плавшић једина је из Дервенте овогодишњи добитник Светосавске награде, која се додјељује истакнутим васпитачима, стручним сарадницима и наставницима за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце у претходној школској години.

Плавшићева се тако нашла у друштву 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача које је наградило Министарство просвјете и културе Републике Српске. Овом наградом настоји се указати на значај и вриједност позива васпитно – образовних радника са циљем развоја и унапређења васпитно – образовног система у Српској.

Из ОШ „19. април“ су истакли да су поносни на то да што је награђен дугогодишњи рад и труд, али и креативност Плавшићеве.

– Наша учитељица, Наташа Плавшић испунила је мноштво критеријума који су императив за добијање једне овакве награде, а ради се о посвећености када су у питању ваннаставне активности, водила је ђаке кроз разне секције, такмичења, али и хуманитарне акције, те несебично сарађивала са локалном заједницом што је све заједно допринијело томе да буде препознато њено залагање у унапређењу васпитно – образовног система – истакли су из школе додавши да се Плавшићева обрела на првом мјесту у својој категорији када је у питању добојска регија, а која обухвата 26 школа.

– Плавшићевој желимо много успјеха у даљем раду – истакли су из школе, а директорица Елвира Миљић истакла је да је у питању учитељица која је најзаслужнија за изградњу зелене учионице, односно учионице у природи.

– Због тога јој је, измедју осталог, уручена и посебна захвалница током Дана ученичких постигнућа – казала је Миљићева додавши да је Плавшићева дала печат бројним манифестацијама у школи када је ријеч о креативности.

– Важно је поменути и њен однос, како са ученицима тако и са њиховим родитељима. Такође, Плавшићева је позната и по томе што користи сваку прилику да своје ученике води на градска излетишта – рекла је Миљићева.

Светосавска награда састоји се од Светосавске повеље и новчане награде, а додјела добитницима биће уприличена путем телевизијског преноса на програму Радио -телевизије Републике Српске 28. јануара.

Related posts

Мир и суживот у Дервенти
не смију бити доведени у питање

Derventski List

Пријаве кандидата за најбоље спортисте до 6. децембра

admin

Ђацима у гимназији доступна широка лепеза знања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još