ИЗДВОЈЕНОНовости

Свечаности поводом Преображења употпунило културно вече

Обиљежавање храмовне славе Преображења Господњег у Новом насељу настављено је вечерас културном вечери током које су присутни имали прилику да уживају у наступу хора „Свети краљ Владислав“ из Дворова, али и пригодним текстовима које је говорио глумац Горан Јокић.
Другу годину заредом Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Дервенте организује посебан свечани програм поводом храмовне славе у Новом насељу и то је нешто што постаје традиција.
– Прошле године „Просвјета“ се укључила у активности поводом славе храма Преображења Господњег и препознали смо да бисмо могли да искористимо прилику за свечаније обиљежавање славе. Преображење је лијеп и велики празник, Госпојински је пост који је посвећен Пресветој Богоридици и прошле године имали смо у гостима браћу Теофиловић, а ове године смо довели хор из Дворова из Бијељине и глумца Горана Јокића. Надамо се да ће ово прерасти у једну лијепу традицију и драго нам је што људи препознају труд и долазе на овакве културне вечери – рекао је предсједник „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић.
Осим у духовним пјесмама, присутни су имали прилику да у интерператацији Горана Јокића чују, између осталог, дијелове бесједе владике Николаја као и изабране текстове бањалучког светог владике Платона и друге пригодне стихове. Културној вечери присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

Related posts

Прикупљена 71 доза драгоцјене течности

admin

Проглашени најбољи рецитатори у Српској

admin

За највиша признања града пристигла три приједлога

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još