ИЗДВОЈЕНОСпорт

Нове свлачионице на стадиону „Текстилца“ добијају кров

Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговор са предузећем „Ехта-Р“ о изградњи крова над свлачионицама и вишенамјенском објекту који је изграђен цијелом дужином трибина на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“.

За наткривање је из буџета града издвојено 40.000 КМ, а Симић је казао да ће бити увелико унапријеђени услови на стадиону.

–  Прије десет година на стадиону је био само травнати терен, а данас у том комплексу имамо шта видјети. Терен са вјештачком травом који је изграђен прије неколико година заједничким снагама Владе РС и локалне управе, један је од најбољих терена у РС. Прошле године у трибине је уложено око 110.000 марака и овим радовима које смо данас уговорили тај пројекат бити завршен – рекао је Симић додавши да град континуирано улаже у спорт.

– На име подршке спорту из буџета годишње издвајамо око пола милиона КМ, а „Текстилцу“ је од тих средстава распоређено 140.000 марака. Сигурно је да је потребно више, али ако узмемо у обзир колики је наш буџет, онда је то засигурно солидно издвајање – додао је Симић подсјећајући да је важно да спортски колективи оправдају гдје троше новац који добију, али и резултатима.

Значај овог пројекта истакао је кооординатор Омладинског погона клуба Дејан Плиснић, подсјетивши да прије деценију поред самог терена није било ни пола данашње инфраструктуре.

– Клуб има око 180 чланова у Омладинском погону и 20 сениора и овај пројекат је од великог значаја. Прије десетак година на стадиону смо имали обични травнати терен без остале инфраструктуре, а данас имамо трибине, терен са вјештачком травом и то је залог за будућност, јер наша дјеца имају много боље услове за бављење спортом – рекао је Плиснић додавши да се управе клуба мијењају, али да локална управа континуирано улаже у „Текстилац“.

Власник фирме „Ехта-Р“ Драгољуб Ћустић казао је да је рок за завршетак радова два мјесеца.

– Вјерујем да ће све бити завршено и прије предвиђеног рока, рекао је Ћустић.

Фудбалски клуб „Текстилац“ такмичи се у Првој лиги РС, а селекције Омладинског погона дио су такмичења на нивоу РС и БиХ.

 

Related posts

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

admin

Зорана Макивић у трци за титулу најбољег спортисте

admin

Одбојкашки клуб наставља да
испуњава зацртане циљеве

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još