ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Свечаност, посебно издање
и нови изглед за 110. рођендан

Дервентски лист 12. децембра прославља 110 година од штампања првог броја Дервентског котарског листа, претече новине која сваког четвртка стиже пред читаоце.

Јубилеј достојан поштовања, како у медијској, али и друштвеној, политичкој и свакој другој сфери, биће обиљежен свечаношћу коју Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ уз подршку Градске управе Дервента организује у Центру за културу, симболично 12. децембра у подне.

Биће то прилика да јавност подсјетимо на почетке новинарства у Дервенти, његове пионире и потоње насљеднике „по перу“, упознамо са околностима у којима је штампна прва новина, али и остали листови настали на његовим темељима, све до Дервентског листа – савременика Дервенћана.

Тим поводом биће изложене фотографије, стара издања листа и представљен изабрани садржај из хиљада и хиљада одштампаних новинских стубаца.

Директор „Дервентског листа и Радио Дервенте“ и главни уредник Дервентског листа, Чедо Вујичић рекао је да историја и традиција коју баштини Дервентски лист служи на част свим Дервенћанима, али истовремено и обавезује.

– Ако би смо, не дај Боже, нешто покварили у смислу издавања новина, као што нам се то догодило с Радио Дервентом, издали бисмо наше претке који су новине издавали и у много тежим и изазовнијим временима, али и савременике и потомке. Дервентски лист је, уз Дервентски вашар, рукомет, „Текстилац“, обућарство, Укрину једно од обиљежја Дервенте, а ми смо посебно обрадовани чињеницом да то мишљење дијели огромна већина Дервенћана. То, наравно, са собом носи и одговорност које смо ми у предузећу и редакцији свјесни. Због тога се трудимо да лист буде доступан свима, као што је отворен и за све који имају нешто да подијеле с јавношћу – истакао је Вујичић.

Пред сам рођендан, припремљено је специјално издање Дервентског листа, уз редизајн новине и интернет портала.

– Редакција је за идући број листа, који излази сутра, 8. децембра, уочи јубилеја, припремила посебан садржај који ће, вјерујем, бити веома занимљив нашим читаоцима. Осим тога, од данас је у функцији и редизајниран интернет портал, који је већ стасао у најозбиљније и најпрофесионалније интернет гласило на подручју града – казала је одговорни уредник листа и портала Далиборка Рогић позивајући читаоце, суграђане, да и даље буду сарадници Дервентског листа и све што сматрају да заслужује да се нађе на његовим страницама, подијеле са редакцијом.

– Наша обавеза остаје да и даље будемо огледало живота у Дервенти и да истрајемо у својој дужности да истинито, објективно и благовремено извјештавамо о свему што се догађа у нашем граду, па и шире – додала је Рогићева.

Дервентски лист сваког четвртка пред читаоце износи све оно што је заслужило пажњ у протеклих седам дана, а интернет портал www.derventskilist.net свакодневно прати најважније догађаје у Дервенти и регији.

Related posts

У ДЕРВЕНТИ ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ НАЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ

admin

Највише стипендиста техничких наука и медицине

admin

ГЛАСАЊЕ МОГУЋЕ САМО У БОСАНСКОМ ПЕТРОВЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još