ИЗДВОЈЕНОНовости

Слиједи иницијатива за
прекатегоризацију постојећих путева

Представници „Аутопутева Републике Српске“ разговарали су са делегацијом града Дервента и општине Станари о тренутним активностима у вези са пројектом изградње петље „Станковићи“ на ауто – путу „9. јануар“ од Бањалуке до Добоја, а на састанку је закључено да ће Министарству саобраћаја и веза Републике Српске бити упућена заједничка иницијатива двије локалне заједнице како би се извршила прекатегоризација постојећих саобраћајница.

Како је саопштено из Градске управе састанку је присуствовао и извршни директор за техничке послове у „Путевима Републике Српске“ Мирослав Јанковић, са којим је усаглашено да након што Министарство саобраћаја и веза добије иницијативу у сагласности са овим јавним предузећем кандидоваће Влади Српске прекатегоризацију постојећих саобраћајница.

– На подручју Дервенте у питању је дионица од Модрана до петље „Станковићи“ у дужини од 18,5 километара, која ће послије прекатeгoризације прећи у надлежност „Путева Републике Српске“, а што је услов за почетак реализације наведене капиталне инвестиције – навели су из Градске управе.

Разговору о пројекту изградње петље присуствовао је и и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скуштини Републике Српске Игор Жунић који је Дервентском листу изјавио да се ради о комплексном пројекту и да се настоји пронаћи најбоље и најповољније рјешење.

– Овај процес можда дуго траје, али грађани треба да знају да је то веома комплексан пројекат који треба да задовољи многе законске елементе, а и да понуди најбоље и најјефтиније рјешење. Често ми је жао што појединци који сједе за тастатуром и не разумију ни проблематику, а ни кораке који се требају урадити, као и средства која треба обезбиједити, злоупотребљавају овај пројекат у политичке сврхе. Прича о петљи не смије бити политичка, нити предизборна. Она треба бити општенародна и свепартијска. Мада, неки годинама раде на том питању, а неки опструишу и трачају – рекао је Жунић појаснивши који поступци претходе самој изградњи петље.

– Планиран је и пројекат реконструкције пута и прилагођавања елементима регионалног пута. У неком даљњем периоду то ће вјероватно изискивати и дијелом процес експропријације, проширења и стварања свих елеманата да читава дионици прилазног пута буде у складу са прописима који регулишу прилазе на ауто – путеве – прецизирао је Жунић.

Related posts

ОПРЕЗ ЗБОГ ЕКСТРЕМНО ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

admin

Помен за 405 жртава
усташког терора сутра

Derventski List

НОВА КОЛИЦА ЗА ЛАКШУ СВАКОДНЕВИЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još