ИЗДВОЈЕНОНовости

СОЧАНИЦА ПОПРИШТЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ, СПОРТА И МУЗИКЕ

Пољопривредна манифестација у Великој Сочаници, која се под покровитељством начелника општине одржава 14 година заредом, започела je концертом изворне музике у петак, у истом ритму настављена у суботу, а данас су најуспјешнијим пољопривредним произвођачима уручене захвалнице, те су приређене бројне спортске игре и такмичења, те културно-умјетнички програм и томбола.

Манифестацију организује Удружење пољопривредних произвођача „Лан“ настојећи да одржи традицију.

  • Ово је резултат нашег заједничког рада са начелником Милорадом Симићем. Прије 14 година на овом мјесту одржали смо прву изложбу сточарства, а из године у годину све је мање фарми и стоке, па смо одлучили да одржимо традицију, али да садржаје прилагодимо данашњем времену. Проглашавамо најуспјешније пољопривредне произвођаче, јер је Дервента и прије рата била познат пољопривредни крај, а захваљујући подстицајима општине Дервента пољопривреда и даље постоји на подручју наше општине – рекао је организатор Жељко Лазаревић.

Да је локална управа опредијељена да пружи руку пољопривредницима истакао је и замјеник начелника Синиша Јефтић.

  • Број посјетилаца говори о традицији и значају који ова манифестација има за људе у овом крају. Локална заједница даје пуну подршку развоју пољопривреде и села, а у посљедњих годину уложена су значајна средства у сеоску инфраструктуру, прије свега у путну мрежу, водоводе и слично. Такође, кроз пројекте Министарства пољопривреде РС кроз пројекте ИФАД у сарадњи са општином, уложена су значајна средства за опрему пољопривредних произвођача – рекао је Јефтић.

Један од најуспјешнијих пољопривредника на подручју општине је Драго Пећић који је истакао да је ова манифестација вишеструко корисна произвођачима.

  • Људи се овдје састају, размјењују мишљења и унапређују једни друге. Бавим се узгојем прасилица, имам 25 комада, а пољопривреда је увијек била тежак посао, али данас је најтежа – рекао је Пећић истичући да се сам сналази за пласман.

 

Најуспјешнији пољопривредни произвођачи

МЉЕКАРСТВО – Раде Ћудић, Станоје Лазаревић и Миленко Вујичић.

СВИЊОГОЈСТВО – Драго Пећић, Младен Ђекић и Дејан Стјепановић.

ПЛАСТЕНИЧКА ПРОИЗВОДЊА – Горан Чокић, Георгина Јоканић и Мирјана Пуљизовић.

ПЧЕЛАРСТВО – Емир Еминовић, Илија Мартић и Горан Мерћеп.

ТОВ ЈУНАДИ – Боро Поповић, Тривун Калаковић и Вујадин Босић.

ОВЧАРСТВО – Драган Кулага, Видомир Кукић и Ненад Кукић.

ТОВ ПИЛИЋА – Здравко Гроздановић, Славко Милинковић и Горан Ђукић.

ПРОИЗВОДЊА КОРНИШОНА – Боро Вујчић, Срето Аџић и Борислав Калопер.

 

Related posts

Спремни да дјелују у
случају земљотреса

Derventski List

ПАРТИЗАНОВО ДОБИЛО НОВУ ПОДЛОГУ

admin

ДОДИК: ВРАТИТИ НАСТАВУ У ШКОЛЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još