ИЗДВОЈЕНОНовости

УСАГЛАШЕНИМ РАДОМ ДО ЕФИКАСНИЈЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Координација рада републичких и општинских инспектора, као и могућност унапређења рада инспекција биле су главне теме састанка представника Инспектората Републике Српске на челу са в.д. директора Данијелом Батар са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима.

Састанак је данас одржан у згради Општинске управе, а закључено је да ће јачање функционалне повезаности инспектора на републичком и локалном нивоу омогућити ефикасније и ефективније организовање инспекцијског надзора, те увођење јединственог система и методологија поступања и економичније коришћење расположивих финансијских и кадровских ресурса.

Било је ријечи и о одредбама новог Закона о инспекцијама који је у припреми, те о унапређењу сарадње републичке и општинске инспекције, како у планирању контрола, тако и у њиховој реализацији и једнообразном поступању на терену.

Представници локалне управе подсјетили су да Дервента има пет инспектора, и то ветеринарског, тржишног, грађевинско-урбанистичког, пољопривредног и инспектора за храну, те су истакли да је примјетна већа контрола привредних субјеката у Дервенти него у другим локалним заједницама.

Проблеме у раду инспекције изнијели су начелник Симић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Миле Тадић, који је питао и на који начин је могуће реаговати у случају заштите моста у Дријену који повезује општине Дервенту и Прњавор. Истакнут је и проблем недостатка координације са републичким инспекторима.

Батар је истакла ће боља координација унаприједити рад општинских и републичких инспектора, додавши да ће у контроле ићи по два инспектора како би се посао завршавао брже.

Батар је подсјетила да нови закон предвиђа санкције за инспекторе који не раде по закону.

– Координисано дјеловање има за циљ да у оквиру расположивих материјалних, кадровских и техничких ресурса, инспекцијски органи раде на унапређењу привредног амбијента, заштити легалних послодаваца, сузбијању сиве економије и нелојалне конкуренције – истакнуто је на састанку.

Водотoци

На састанку је било ријечи и о недавном замућењу Укрине, али и заштити у уређењу водотока, те је закључено да се коришћењем савремених технологија може остварити значајно унапређење у надзору над водотицима, посебно осматрањем водотока из ваздуха, дроном.

Related posts

У Малој Сочаници одата
почаст седморици погинулих бораца

Derventski List

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Истакнут значај жена у животу Дервeнте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još