ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица добија
финални изглед

Улица краља Петра Првог, односно њен дио од „Хармана“ до зграде „Фемили“, полагањем првог слоја асфалта на коловоз, новим тротоарима и засађеним садницама, добила је финални изглед који ће бити употпуњен када читав пројекат буде завршен.

Кроз овај дио улице дозвољен је саобраћај у једном правцу, а дозвољено је и паркирање на лијевој страни коловоза.

Реконструкција дијела главне градске улице почела је у септембру, а радови су, како је од раније познато, подијељени у двије фазе. Први дио реконструкције подразумијевао је радове од Хармана до раскрснице улица краља Петра Првог и Јована Дучића, док ће другом фазом обухваћени радови од поменуте раскрснице до кружног тока „Рампа“.

Из Градске управе су истакли да радови теку планираном динамиком.

– Први слој асфалта је већ на улици, а други ће бити положен када завршимо и другу етапу послова. Почетак радова на другом дијелу је уговорен, али је условљен временским приликама. Такође, посађено је и дрвеће и саднице, а тренутно су у току радови на кишном колектору, који ће бити доведен до Укрине – казали су из Градске управе додавши да је у другој фази радова планирано спајање система за одводњу, с обзиром да се да је у току и обнова дијела Омладинске улице.

За нови изглед главне градске улице из буџета града издвојено је око 744.000 марака, а реконструкција степеница испред Полицијске станице вриједи нешто више од 40.000 КМ.

Прилаз Полицијској станици

Осим коловоза, главна градска улица реконструкцијом добија и нове прикључке на дистрибутивни цјевовод, нову канализациону мрежу и тротоаре, те обнову степеништа испред Полицијске станице.

– У наредном периоду биће завршен и прилаз Полицијској станици – додали су из Градске управе.

Related posts

ПОДИЈЕЉЕНИ РАСАДИ ПОВРЋА

admin

Харис Скелић у логорима Рабић и Поље
мучио и злостављао српске цивиле

Derventski List

Првих дана прољећa у Српској топло

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još