Култура

ПЈЕСНИЧКИ СУСРЕТИ „ПРЉАЧА“ СУТРА

Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2020“ по 19. пут биће одржани сутра у дервентском Центру за културу.

Ову манифестацију, као и конкурс за избор најљепше пјесме посвећене љепотама вода на који је пристигло више од 63 радова, организује Српски књижевни клуб „Вихор“ .

Из „Вихора“ су најавили да ће на завршној манифестацији бити уручене награде за најљепше пјесме посвећене љепотама вода, те промовисан зборник радова.

Пјесма „Укрина ми из срца извире“ Борислава Наградића из Батајнице проглашена је најбољом на овогодишњем конкурсу, док је побједник у катеогрији шаљива пјесма Милад Обреновић из Рогатице са пјесмом „Велика барка“, док је у категорији „Укрински цвијет“ побједник Славојка Бубић из Теслића са пјесмом „Укрино градиш љубав“.

Похваљене су пјесме Силване Алексић из Теслића, Цвијетина Баје Лобожинског из Лаћарка, Евите Бојковац из Дервенте, Драгице Драге Грбић из Вишеграда, Милене Миловановић из Бијељине, Секуле Новаковић из Ужица и Пере Сандића из Прњавора.

Манифестација ће бити одржана у складу са препорукама надлежних и тренутном епидемиолошком ситуацијом у вези са вирусом корона.

Related posts

МЛАДИ УМЈЕТНИЦИ ОБОГАТИЛИ „АРТ СЦЕНУ“

admin

Млади музичари показали умијећа

admin

Вече посвећено најмлађим

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još