РС-РЕГИЈА

„ПРЕСРЕТАЧИ“ ЗА ПЕТ ДАНА ЗАБИЉЕЖИЛИ 437 ПРЕКРШАЈА

Два необиљежена полицијска возила или „пресретачи“ црна шкода „суперб“ и црни „хјундаи и30“, у првих пет дана након што су пуштена у саобраћај забиљежили су чак 437 прекршаја прекорачења допуштене брзине.

Податак је ово МУП-а РС, који истиче да је од укупног броја евидентираних прекршаја радарским системом „Гатсо“, у директној контроли издавањем прекршајног налога санкционисан 101 учесник.

  • На подручју Полицијске управе Бањалука, на дионици пута резервисаног за саобраћај моторних возила и аутопута Е-661 (Бањалука – Градишка) , директном контролом санкционисано је 19 учесника, а највећа брзина од 167 километара на час евидентирана је на путу резервисаном за саобраћај моторних возила – рекла је Мирна Миљановић, начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а РС.

Када је у питању подручје ПУ Приједор, Миљановићева каже, да је мјерење брзине кретања моторних возила вршено у доласку и одласку на дионици магистралног пута М4 Омарска-Приједор-Нови Град.

  • На тој дионици евидентрано је 128 прекршаја прекорачења допуштене брзине, а у директној контроли санкционисано је осам учесника. На истој дионици пута на ограничењу брзине од 80 километара на час, евидентирана је највећа брзина од 136 километара на час – каже Миљановићева.

Пресретачи су вршили контролу саобраћаја и на подручју ПУ Бијељине гдје су евидентирана 83 прекршаја прекорачења допуштене брзине, те је од тога у директној контроли санкционисано 16 учесника.

  • Највећа бризна на овом подручју је од 107 километара на час измјерена у улици Мученика Романових у Бијељини на ограничењу од 50 километара на час – рекла је Миљановићева.

Милан Тешић, руководилац Одсјека за возаче, возила и путеве у Агенцији за безбједност саобраћаја РС, каже да је битно да ова возила дају своје резултате и да евидентрају прекршиоце, односно возаче који возе изнад дозвољених брзина.

  • МУП РС посвећено ради на контроли саобраћаја, те се ови аутомобили свакодневно налазе на путу и зато је резултат значајан број прекршаја – рекао је Тешић.

Апеловао је на возаче да поштују ограничења брзине, те да је свака брзина опасна за учеснике у саобраћају, посебно ако се ради о екстерним прекорачењима.

  • Екстерна прекорачења нам говоре да имамо простора још да дјелујемо на наше возаче, ту се ради о несавјесним возачима који нису свјесни ризика које брзина носи – рекао је Тешић.

Један од возача из Приједора, сматра да се пуштањем пресретача у саобраћај прилично успорио саобраћај на појединим дионицама.

  • На путу Бањалука-Приједор откад су пуштени пресретачи у функцију се вози доста спорије, па поједини возачи из опреза или страха возе и доста испод ограничења чиме се стварају колоне и долази до претицања што ствара контраефекат и потенцијално опасне ситуације – каже овај Приједорчанин.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

admin

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

Клијенти „Сбербанке“ дневно могу подићи до 1.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još