Друштво

Покладно дружење окупило
више од 250 посјетилаца

Традиционално покладно дружење у Бијелом Брду окупило је овог викенда велики број учесника који су маскирани и добро расположени поздравили и суграђане на улицама града.

Ова манифестација и раније је окупљала вјернике како из Дервенте и околине, тако и госте, а један од организатора Фрањо Блажевић истакао је да ову годину карактерише рекордан број учесника.

– Од срца смо захвални свима који су нас поздравили и испратили на улицама Дервенте, а посебно полицијским службеницима који су нас испратили у дефилеу. Што се тиче одзива, окупило нас се са свих страна, па смо тако угостили и људе који живе у Загребу, Оџаку, Босанском Броду и Славонском Броду, из иностранства, али и оне из околних села Дервенте. Више од 250 посјетилаца је уљепшало овај догађај – казао је Блажевић додавши да је програм манифестације био садржајан.

– Програмом у друштвеном дому у Бијелом Брду, а којем је претходила миса, је био предвиђен избор за најбоље маске а ту титулу понио је наш Ивица Чабраја у костиму шеика, а који је изнио музички дио програма. Такође, одржан је и избор за најбољег пјевача под маском – рекао је Блажевић казавши да ће настојати да одрже традицију покладног дружења.

Related posts

Полиција упозорава на штетност
конзумирања опојних дрога

Derventski List

ЗАВРШЕНА НАСТАВА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

admin

Ловци у недјељу упоређују
стрељачке вјештине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još