ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Заслужни Дервенћани
награђени „Дервентским срцем“

Свечаном додјелом признања „Дервентско срце“ данас је завршено овогодишње издање манифестације која је у протеклих седам дана друштвену сцену града обогатила мноштвом културних садржаја.

Признање „Дервентско срце“, које ИМИЦ „Заједно“ додјељује истакнутим Дервенћанима, ове године понијеле су чланице хора „Мозаик“ Олгица Баруновић, Февзија Хасичевић и Софија Ножица, затим Мидхат Алић, Томислав Цвитанушић, Раденка Ђекић Марић, Анкица и Маријан Кљајић, Војислав Новић, те Драган Кокановић и Шаховски клуб „Дервента“.
Предсједница ИМИЦ-а Јасмина Радановић казала је да је иза ове организације још једна успјешна седмодневна манифестација.
-Од 22. до 29. јула приредили смо промоције књига, изложбе фотографија и ликовних радова, омаж једној преминулој пјесникињи и данас смо на завршној манифестацији додјелили „Дервентско срце“ заслужним Дервенћанима – казала је Радановићева додавши да је Дервента позната по великом срцу и доброти својих градјана, те солидарности.
Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да манифестацију „Дервентско срце“ треба цијенити и његовати.
-Ја сам међу првима добио признање „Дервентско срце“ и када ме питају за шта се борим, кажем им да се борим да будем нормалан и сматрам да сви требамо његовати добро. Није мало 16 година колико ова манифестација траје и није мала ствар добити срце једног града – рекао је Симић.
Књижевник Војислав Новић захвалио се свима који су одлучили да „Дервентско срце“ припадне и њему.
-Овај догађај ме подсјећа на догађаје и људе са којима сам радио и живио – истакао је Новић који је аутор десетак књига.
Добитница признања је и истакнута Дервенћанка Раденка Марић која живи у САД-у.
-У Дервенту, град којим волим, долазим у посјету брату који овдје живи. Ја сам у Дервенти ишла у музичку школу, затим средњу медицинску, а послије технолошког факултета у Београду, отишла сам у Јапан гдје сам магистрирала и докторирала. Сада образујем велики број студената, који шире науку и културу – казала је Марићева, наводећи да је за њу Дервента појам љубави, припадности и дружења.

Анкица и Маријан Кљајић казали су да их је признање обрадовало.
-Веома смо срећни и захвални, а признање ћемо настојати и да оправдамо. Кроз претходни период настојали смо да будемо уз људе, помогнемо колико је у нашој моћи, а најважније од свега да смо то чинили од срца. Признање свакако обрадује, па тако и нас – казала је Кљајићева.
Завршницу манифестације у Центру за културу пратио је и богат културно – умјетничко програм у којем су наступили хор „Мозаик“ и рецитатор Фадил Пелесић, а свечаности су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, добитници признања „Дервентско срце“ у претходном периоду и други гости.

Related posts

Брашно за 300 домаћинстава у Дервенти

admin

Нови Бонд и „Мали шеф“ сутра у Центру за културу

admin

ДОДИК: ДЕРВЕНТА ЋЕ ДОБИТИ СТАТУС ГРАДA

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još