ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Припремни програм за
будуће првачиће од сриједе

Тромјесечни припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским васпитањем и образовањем почиње у сриједу, 1. марта, а осим у вртићу „Трол“ будући ђаци за школу ће се припремати и у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи, а по први пут и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Припрему за школу ове године у вртићу „Трол“ имаће 107 будућих првачића, а првог дана програма биће одржан родитељски састанак.

– Укупно имамо пријављено 107 дјеце, који ће припремни програм похађати распоређени у четири групе. Родитељски састанак је планиран 1. марта у 16 часова како би се дјеца и родитељи упознали са васпитачима и планираним програмом рада. Подсјећамо родитеље да је првог дана програма потребно донијети уредан налаз столице на паразите, који ће предати васпитачу групе. Само са уредним налазом дијете може боравити у групи – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

У осињској школи програм ће похађати 17 предшколаца.

– Родитељски састанак у нашој школи биће одржан у сриједу у десет часова када ћемо родитеље упознати са детаљима програма – рекао је директор школе Жељко Стјепановић.

По први пут, припремни програм за дјецу која ће у септембру сјести у школске клупе, биће реализован и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

– За припремни програм пријављено је шесторо дјеце са потешкоћама у развоју, са којима ће радити дефектолог. Дјеци ће бити обезбијеђен и дидактички материјал – казали су из „Будућности“.

Програм који траје од 1. марта до 1. јуна организује Министарство просвјете и културе РС, уз подршку локалних управа, а намијењен је социјализацији дјеце и њиховом прилагођавању предстојећим школским обавезама. Програм је, као и ранијих година, бесплатан.

Related posts

У ТОКУ АНАЛИЗА ВОДЕ ИЗ УКРИНЕ, ИНСПЕКТОРИ И ДАНАС НА ТЕРЕНУ

admin

Подршка Нацрту буџета за 2023. у износу од 22,24 милиона КМ

admin

Архитектура циљ ка којем стреми

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još