Спорт

Ulična trka okupiće djecu,
roditelje, policajce, vojnike

Prva ulična trka kroz Derventu, koja će biće održana sutra, okupiće sve kategorije atletičara koji će se takmičiti u 26 kategorija.
Potpredsjednik Atletskog kluba „Derventa“ Dalibor Vrhovac kazao je da je riječ o klasičnoj uličnoj trci i da će učesnici u zavisnosti od uzrasta trčati dionice od 80 do 3.000 metara.
– Među takmičarima imaćemo školarce, roditelje, pripadnike policije i vojske, djecu sa posebnim potrebama, kao i mališane vrtićkog uzrasta i to, kako je za sad najavljeno, oko 60 mališana iz derventskog vrtića „Trol“ i oko 30 mališana iz Broda – rekao je Vrhovac dodavši da je prijava učesnika za trku moguća i na sam dan trke.
– Učešće su najavili i atletski klubovi iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske – rekao je Vrhovac.
On je podsjetio da je prva trka planirana od 16.30 časova sa Trga oslobođenja, a posljednja u 19 čsova.
– Što se tiče vremenskih uslova, pratimo vremensku prognozu iz časa u čas i po svemu sudeći neće padati kiša, tako da se držimo prvobitnog plana, bez izmjena – rekao je Vrhovac dodavši da kotizacija po učesniku iznosi pet maraka, a sav prikupljeni novac biće doniran Udruženju roditelja djeca i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“.
Ulična trka u Derventi uvrštena je u kalendar Atletskog saveza Republike Srpske i BiH, kao i u kalendaru Evropske atletike.
Generalni pokrovitelj trke je Gradska uprava Derventa, uz Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Zatvaranje ulica
Zbog održavanja ulične trke u periodu od 16 do 19 časova za saobraćaj će biti zatvoreni dijelovi ulica Stevana Nemanje i 1. maja, Ulica Nikole Tesle, dio Ulice Kralja Petra Prvog i Trg pravoslavlja.

Related posts

„Дервента Нектар футсал“: Финале у сриједу

admin

Милошевићу трећа
узастопна титула првака БиХ

Derventski List

Сергеј Теофиловић у конкуренцији најбољих

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još