Спорт

Ulična trka okupiće djecu,
roditelje, policajce, vojnike

Prva ulična trka kroz Derventu, koja će biće održana sutra, okupiće sve kategorije atletičara koji će se takmičiti u 26 kategorija.
Potpredsjednik Atletskog kluba „Derventa“ Dalibor Vrhovac kazao je da je riječ o klasičnoj uličnoj trci i da će učesnici u zavisnosti od uzrasta trčati dionice od 80 do 3.000 metara.
– Među takmičarima imaćemo školarce, roditelje, pripadnike policije i vojske, djecu sa posebnim potrebama, kao i mališane vrtićkog uzrasta i to, kako je za sad najavljeno, oko 60 mališana iz derventskog vrtića „Trol“ i oko 30 mališana iz Broda – rekao je Vrhovac dodavši da je prijava učesnika za trku moguća i na sam dan trke.
– Učešće su najavili i atletski klubovi iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske – rekao je Vrhovac.
On je podsjetio da je prva trka planirana od 16.30 časova sa Trga oslobođenja, a posljednja u 19 čsova.
– Što se tiče vremenskih uslova, pratimo vremensku prognozu iz časa u čas i po svemu sudeći neće padati kiša, tako da se držimo prvobitnog plana, bez izmjena – rekao je Vrhovac dodavši da kotizacija po učesniku iznosi pet maraka, a sav prikupljeni novac biće doniran Udruženju roditelja djeca i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“.
Ulična trka u Derventi uvrštena je u kalendar Atletskog saveza Republike Srpske i BiH, kao i u kalendaru Evropske atletike.
Generalni pokrovitelj trke je Gradska uprava Derventa, uz Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Zatvaranje ulica
Zbog održavanja ulične trke u periodu od 16 do 19 časova za saobraćaj će biti zatvoreni dijelovi ulica Stevana Nemanje i 1. maja, Ulica Nikole Tesle, dio Ulice Kralja Petra Prvog i Trg pravoslavlja.

Related posts

Годину са новим звањима
завршава 35 теквондоиста

Derventski List

КАНДИДАТУРЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ ДО 9. ДЕЦЕМБРА

admin

КАРАТИСТИ ПОЛАГАЊЕМ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još