Спорт

Мото – крос празник у Дервенти

Прва трка Отвореног првенства БиХ окупила је данас на стази у Дервенти возаче и љубитеље адреналина и мотоциклизма из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Њемачке и Аустрије, а умијеће на стази показује 31 возач у шест категорија.
Први човјек клуба „Мирон мото“ који је понио и организаторску палицу ове трке Мирослав Милојевић истакао је задовољство временским условима и одзивом учесника.

-Временски услови су добри, али смо имали проблеме са равнањем стазе и синоћ касно смо успјели завршити. Нисмо успјели довољно добро залити стазу, али вјерујем да то неће лоше утицати на резултате – казао је Милојевић
У категорији ветерана представио се и Виктор Ланг који у шампионату Србије учествује већ неколико година.

-Од ове године возим за „Мирон мото“, а по први пут сам у Дервенти, иако већ годинама возим трке на овом нивоу такмичења. Радујем се што сам ту, супер је и стаза и надам се да ће бити добра трка и да ће бити добра прва степеница на почетку шампионата – казао је Ланг.
Ова манифестација уписана је и у календар Мотоциклистичког савеза БиХ чији предсједник Давор Кожул је оцијенио услове на стази.

-Сваком возачу погодује другачија стаза, па тако неком одговара тврђа стаза, неком кад је мокро и зато је мото – крос специфична дисциплина. На стази не би требало бити превише прашине, недостатака има, али се оеганизатор потрудио колико је могао и надамо се да неће бити повреда – рекао је Кожул.
Овој манифестацији присуствовао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић са сарадницима, а на самом отварању поздравио је све возаче и посјетиоце.

-Већ пету годину почетак првенства у мото – кросу је у Дервенти и из године у годину локална заједница то финансијски и морално подржава. Ту се окупљају људи који кроз спорт пуно ризикују, а дервентски возачи узимају медаље широм Балкана и шире и због тога имам додатни мотив да их подржавам – рекао је Симић.

Related posts

Вјежбе намијењене свим узрастима

admin

Тријумф са 50 кошева разлике

admin

Прегршт медаља за каратисте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još