Спорт

Мото – крос празник у Дервенти

Прва трка Отвореног првенства БиХ окупила је данас на стази у Дервенти возаче и љубитеље адреналина и мотоциклизма из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Њемачке и Аустрије, а умијеће на стази показује 31 возач у шест категорија.
Први човјек клуба „Мирон мото“ који је понио и организаторску палицу ове трке Мирослав Милојевић истакао је задовољство временским условима и одзивом учесника.

-Временски услови су добри, али смо имали проблеме са равнањем стазе и синоћ касно смо успјели завршити. Нисмо успјели довољно добро залити стазу, али вјерујем да то неће лоше утицати на резултате – казао је Милојевић
У категорији ветерана представио се и Виктор Ланг који у шампионату Србије учествује већ неколико година.

-Од ове године возим за „Мирон мото“, а по први пут сам у Дервенти, иако већ годинама возим трке на овом нивоу такмичења. Радујем се што сам ту, супер је и стаза и надам се да ће бити добра трка и да ће бити добра прва степеница на почетку шампионата – казао је Ланг.
Ова манифестација уписана је и у календар Мотоциклистичког савеза БиХ чији предсједник Давор Кожул је оцијенио услове на стази.

-Сваком возачу погодује другачија стаза, па тако неком одговара тврђа стаза, неком кад је мокро и зато је мото – крос специфична дисциплина. На стази не би требало бити превише прашине, недостатака има, али се оеганизатор потрудио колико је могао и надамо се да неће бити повреда – рекао је Кожул.
Овој манифестацији присуствовао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић са сарадницима, а на самом отварању поздравио је све возаче и посјетиоце.

-Већ пету годину почетак првенства у мото – кросу је у Дервенти и из године у годину локална заједница то финансијски и морално подржава. Ту се окупљају људи који кроз спорт пуно ризикују, а дервентски возачи узимају медаље широм Балкана и шире и због тога имам додатни мотив да их подржавам – рекао је Симић.

Related posts

Ускоро прве
контролне утакмице

Derventski List

ПРИЈАВЕ ЗА ТУРНИР У ФУТСАЛУ ДО 9. ДЕЦЕМБРА

admin

Одбојкашице заслужиле
пету узастопну побједу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još