ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пјесма и музика царовали
фестивалом „Распјевани мај“

Дјечији музички фестивал „Распјевани мај“ по девети пут је у Дервенти окупио ученике основних школа из Станара, Добоја, Брода, Прњавора, Горњих Осјечана, Теслића, Модриче, Петрова и нашег града, а њих 32 стало је вечерас на бину изводећи дјечије, али и народне и традиционале пјесме.

Такмичење је, послије три године паузе, организовао Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

– Задовољни смо што се нашем фестивалу одазвао већи број школа и надам се да ће сви учесници понијети из Дервенте лијепо искуство. У ревијалном дијелу фестивала представили су се и ученици наше школе са двије тачке, у инструменталном и вокалном сегменту – рекао је директор „Будућности“ Владан Поповић.

Пред трочланим жиријем, Милијаном Жунић, Виолетом Пећић и Драганом Латиновић, такмичари су изводили песме у двије категорије, а Жунићева је истакла да је овогодишњи фестивал најмногобројнији до сада.

– Највише волим да видим када су дјеца слободна и уживају на сцени, а овај фестивал управо томе и служи и заиста ме радује што имамо оволики број учесника. Имамо поприлично тежак задатак јер су некад у питању нијансе, а ми морамо да издвојимо дјецу која су најбоља, што може у моменту да се промијени због треме или нечег другог – рекла је Жунићева која је од почетка дио овог фестивал.

По први пут на фестивалу се представио ученик Основне школе „Свети Сава“ Никола Зечевић.

– Представљам се пјесмом „Ноћ ми те дугује“ Здравка Чолића, а за овај наступ припремао сам се са својим професором хармонике Богданом Вуковићем. Припрема је трајала око мјесец – рекао је овај такмичар који већ седам година свира гитар, а двије године хармонику.

Из дервентске Основне школе „Никола Тесла“ пред домаћом публиком представила се Сара Вујичић која је ученица и Музичке школе на смјеру клавир. За такмичење се највише припремала на часовима солфеђа.

– По први пут сам на овом фестивалу и баш је лијепо – рекла је Вујичићева.

Побједници

Најбољом у категорији основаца од првог до петог разреда проглашена је Зорица Недељковић из Добоја, а друго мјесто су подијелиле Теодора Ђукић из Брода и Сара Вујичић из Дервенте.
У категорији старијих основаца од шестог до деветог разреда међу 18 ученика побједу је однио Никола Зечевић из Брода, док је друго мјесто заслужила Милица Божић из Станара.

Related posts

ПРОФЕСОР ИЗ ДЕРВЕНТЕ БОРАВИО У ЈЕРУСАЛИМУ

admin

Конкурс за стипендије
отворен до 19. јануара

Derventski List

Прикупљање драгоцјене
течности 20. јула

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još