ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Нови дом за мирно
одрастање шесторо малишана

Седмочлана породица Козаров из Горњег Детлака требало би ускоро да добије нови дом и то захваљујући удруженим снагама града Дервента на челу са градоначелником Милорадом Симићем, Центром за социјални рад, дервентским привредницима и организацијом „Српска кућа“.

Судбина ове породице дирнула је у срца многе суграђане, који су им се раширених руку нашли у тренуцима када се Кристина, мајка шесторо малишана, борила са опаком болешћу. Нажалост, болест је била јача од ње, а све снаге добри људи сада су усмјерили на подршку оцу Жељи и његовој дјеци.

Наиме, ова породица раније је почела изградњу куће у Новом насељу, али потребе за Кристининим лијечењем, зауставиле су радове. Како биобезбиједили боље услове за малишане, Центар за социјални рад, као орган старатељства иницирао је наставк изградње куће.

– Послије смрти мајке Кристине, обишли смо породицу са намјером да понудимо помоћ. У разговору са оцем, утврдили смо да му помоћ око дјеце пружају пунац и пуница, али се он сам изјаснио да би му, дугорочно гледано, била потребна помоћ да заврши изградњу куће коју је започео са покојном супругом. Дом у којем сада живе је поприлично изолован и удаљен од школе и вртића, коју дјеца похађају у Календеровцима, а и треће дијете ускоро креће у први разред. Такође, Жељо је запослен, вриједан и пресељење би им олакшало организацију – казала је директорица Центра за социјални рад Маја Поповић додавши да се у пројекат за неколико дана укључило десетак дервентских привредника.

– Ми смо рекли да ћемо покушати то да реализујемо, обавили иницијални разговор са градоначелником Милорадом Симићем, и он је одмах прихватио сарадњу. За неколико дана одазвало се и десетак привредника, а подршку је обећала и организација „Српска кућа“ – казала је Поповићева.

Она је додала и да је Козаров добар отац.

– Жељо има добре родитељске квалитете, а дјеца Козаров су наша дјеца, будућност и ми смо као установа мало изашли из оквира наших надлежности, али наша процјена је да тој породици треба да се помогне. Надам се да ће ова породица до Божића бити у свом новом дому – казала је Поповићева.

Отац шесторо малишана Жељо Козаров захвалио је свим људима доброг срца који су одлучили да на овај начин помогну његовој породици.

– Ова подршка града и суграђана значи много, првенствено за будућност моје дјеце. Трудим се да им обезбиједим све што им је потребно, да будем вриједан и уредан. Ми смо кућу до сада сами градили, али за помоћ сам заиста захвалан – рекао је Козаров.

Помоћ

Сви људи доброг срца који желе да пруже подршку овој породици то могу да учине и уплатама новчаних прилога на жиро – рачун број 5722260000574084 отворен у „Микрофин“ банци на име Жељо Козаров или да се обрате Центру за социјални рад на број телефона 053/311-080.

Related posts

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

МЛАДИ ГОВОРНИЦИ УЉЕПШАЛИ „АРТ СЦЕНУ“

admin

Пред стручним куварима безброј могућности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još