Новости

Дервентски вашар
од 26. до 30. августа

Одбор за организацију и обиљежавање 172. дервентског Вашара одлучио је да ова препознатљива манифестација буде одржана од 26. до 30. августа, а ове године предложени су и новитети којим ће бити промовисан и сам град.

На првој сједници одбора усвојен је програм припрема, као и вашарски ред, а послове који претходе Вашару координисаће овај одбор заједно са „Комуналцем“.

– С обзиром да је Вашар увршћен на листу нематеријалног културног наслијеђа Републике Српске и припрема се кандидатура за листу УНЕСКО-а, било је ријечи и о томе да Вашар буде свечано отворен 26. августа на мјесту гдје је први пут одржан уз богат духовни и културни програм, као да и склопу манифестације буде кутак посвећен граду, сувенирима, рукотворинама, као и домаћим произвођачима – саопштено је из Градске управе.

За спровођење овог дијела задужени су Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић“ уз координацију Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Related posts

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ О ДЕТАЉИМА САРАДЊЕ

admin

НЕМА НОВИХ ОБОЉЕЛИХ У ДЕРВЕНТИ

admin

Исплаћено 471.107 КМ на име
подстицаја пољопривреди

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još