ИЗДВОЈЕНОНовости

Слиједи иницијатива за
прекатегоризацију постојећих путева

Представници „Аутопутева Републике Српске“ разговарали су са делегацијом града Дервента и општине Станари о тренутним активностима у вези са пројектом изградње петље „Станковићи“ на ауто – путу „9. јануар“ од Бањалуке до Добоја, а на састанку је закључено да ће Министарству саобраћаја и веза Републике Српске бити упућена заједничка иницијатива двије локалне заједнице како би се извршила прекатегоризација постојећих саобраћајница.

Како је саопштено из Градске управе састанку је присуствовао и извршни директор за техничке послове у „Путевима Републике Српске“ Мирослав Јанковић, са којим је усаглашено да након што Министарство саобраћаја и веза добије иницијативу у сагласности са овим јавним предузећем кандидоваће Влади Српске прекатегоризацију постојећих саобраћајница.

– На подручју Дервенте у питању је дионица од Модрана до петље „Станковићи“ у дужини од 18,5 километара, која ће послије прекатeгoризације прећи у надлежност „Путева Републике Српске“, а што је услов за почетак реализације наведене капиталне инвестиције – навели су из Градске управе.

Разговору о пројекту изградње петље присуствовао је и и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скуштини Републике Српске Игор Жунић који је Дервентском листу изјавио да се ради о комплексном пројекту и да се настоји пронаћи најбоље и најповољније рјешење.

– Овај процес можда дуго траје, али грађани треба да знају да је то веома комплексан пројекат који треба да задовољи многе законске елементе, а и да понуди најбоље и најјефтиније рјешење. Често ми је жао што појединци који сједе за тастатуром и не разумију ни проблематику, а ни кораке који се требају урадити, као и средства која треба обезбиједити, злоупотребљавају овај пројекат у политичке сврхе. Прича о петљи не смије бити политичка, нити предизборна. Она треба бити општенародна и свепартијска. Мада, неки годинама раде на том питању, а неки опструишу и трачају – рекао је Жунић појаснивши који поступци претходе самој изградњи петље.

– Планиран је и пројекат реконструкције пута и прилагођавања елементима регионалног пута. У неком даљњем периоду то ће вјероватно изискивати и дијелом процес експропријације, проширења и стварања свих елеманата да читава дионици прилазног пута буде у складу са прописима који регулишу прилазе на ауто – путеве – прецизирао је Жунић.

Related posts

ОРУЖЈЕ И ДРОГА ПРОНАЂЕНИ НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ

admin

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ

admin

ЗАТВАРАЈУ СЕ СВЕ ШКОЛЕ У РС, ЗАБРАЊЕНА ЈАВНА ОКУПЉАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još