Друштво

Препознат значај изградње
пута у Горњој Лупљаници

Значај дионице пута Лексија – Тешића баре – Врхови у Горњој Лупљаници за ово село, али и сам град, препознала је и локална управа планиравши за његову изградњу 100.000 марака у буџету града за 2024. годину, саопштили су из грађевинског одбора.

– Локална управа, односно градоначелник Дервенте Милорад Симић и Скупштина града препознали су потребу асфалтирања пута кроз Горњу Лупљаницу као значајан развојни пројекат за седам мјесних заједница јужног дијела дервентског подручја – истичу из грађевинског одбора додајући да је за реконструкцију пута, према пројекту, потребно око 396.900 КМ.

– Прикупљање новца за асфалтирање ове дионице почело у септембру 2023. године а до почетка децембра прикупљено је 35.114 марака. Од сакупљеног новца дио је утрошен за израду главног пројекта, односно 3.104 КМ, а за геодетске послове 564 КМ. Акцију су до сада подржали бројни мјештани, највећим дијелом из Горње Лупљанице, али и из других дервентских мјеста, те из иностранства – истиче се у саопштењу и наглашава да ће у предстојећем периоду бити интензивирано прикупљање прилога за завршетак овог пројекта.

Related posts

Цијене горива предводе талас поскупљења

admin

Идућих дана хладније

Derventski List

Секте вребају из свих пора друштва

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još