Друштво

Препознат значај изградње
пута у Горњој Лупљаници

Значај дионице пута Лексија – Тешића баре – Врхови у Горњој Лупљаници за ово село, али и сам град, препознала је и локална управа планиравши за његову изградњу 100.000 марака у буџету града за 2024. годину, саопштили су из грађевинског одбора.

– Локална управа, односно градоначелник Дервенте Милорад Симић и Скупштина града препознали су потребу асфалтирања пута кроз Горњу Лупљаницу као значајан развојни пројекат за седам мјесних заједница јужног дијела дервентског подручја – истичу из грађевинског одбора додајући да је за реконструкцију пута, према пројекту, потребно око 396.900 КМ.

– Прикупљање новца за асфалтирање ове дионице почело у септембру 2023. године а до почетка децембра прикупљено је 35.114 марака. Од сакупљеног новца дио је утрошен за израду главног пројекта, односно 3.104 КМ, а за геодетске послове 564 КМ. Акцију су до сада подржали бројни мјештани, највећим дијелом из Горње Лупљанице, али и из других дервентских мјеста, те из иностранства – истиче се у саопштењу и наглашава да ће у предстојећем периоду бити интензивирано прикупљање прилога за завршетак овог пројекта.

Related posts

Уз корисне информације и
подршку до републичког подстицаја

Derventski List

Срећан Божић!

Derventski List

Новац ускоро на рачунима пољопривредника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još