Друштво

Представници Дервенте вриједно
припремају наступ за финале

Представници градова и општина Републике Српске, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније ускоро би требало да кроче на сцену гранд финала плесно – музичког фестивала „Ритам Европе“ које ће бити одржано у Македонији, а међу којима су и представници Дервенте Ивана Симић и Дајана Дујаковић, заједно са плесним паром Маријом Андрић и Бењамином Малићбеговићем.

Како је и раније најављивано, завршница такмичења ће бити својеврсни музички спектакл, а тачан датум финала требало би да буде познат ускоро. Тим поводом у Београду је протекле седмице одржан састанак координатора учесника из Републике Српске и Србије.

– За сада нам је познато да ће финале, највјероватније крајем фебруара или почетком марта, бити у Народном позоришту у Струмици. Иако ће сцена бити другачија, сегменти наступа не смију се мијењати, односно такмичари ће се представити кореографијом којом су и изборили наступ у завршници такмичења – рекла је координатор Гордана Симић.

Дервентске представнице Ивана Симић и Дајана Дујаковић, које изводе пјесму „Secret combination“ грчке представнице Каломире, интензивно се припремају за финале, а како су истакле, посебно су узбуђене због концепта који подразумијева врхунску сцену.

Награде

Гордана Симић је подсјетила да су предвиђене награде за прва три мјеста.

– Прва награда је снимање пјесме и спота, чија вриједност је око 20.000 евра, а сам директор такмичења Игор Карадаревић ће бити менаџер побједницима. Друга награда је путовање у земљу коју награђени представља, а трећа награда је директан пласман у гранд финале идуће године – казала је Симићева.

Related posts

Регресирани дизел одобрен за 12 нових корисника

admin

Подршка развоју пољопривреде
и села „тешка“ 485.000 КМ

Derventski List

ЈАК ИМУНИТЕТ БЕДЕМ ОДБРАНЕ ОД БОЛЕСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još