Друштво

Заједничким снагама
уредили Патковачу

Дан планете Земље, који се широм свијета обиљежава 22. април, ове године под слоганом „Боримо се против загађења пластиком“ заједничким снагама обиљежили су ученици три одјељења Основне школе „19. април“ и представници Туристичке организације града чишћењем и уређењем градског излетишта „Патковача“.

Овом приликом једна од омиљених градских плажа очишћена је од смећа, префарбан је контејнер како би се скренула пажња немарним суграђанима на одлагање отпада, а свако одјељење ученика засадило је и по ново стабло.

– Прикупили смо око 50 врећа смећа, а овом акцијом смо скренули пажњу колико је пластични отпад опасан по нашу околину и нас. Дружили смо се са ученицима, забавили правећи цртеже а које смо касније окачили тако да ће и посјетиоци моћи да погледају радове основаца – казала је директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић додавши да је ова акција и прилика да одрасле суграђане позову да буду одговорни према животној средини.

Related posts

ОСИЊА, ПОЈЕЗНА И ЦЕРАНИ У СРИЈЕДУ БЕЗ СТРУЈЕ

admin

ПОВРЋЕ, ВОЋЕ И РИБА ЗА ДЕТОКС ОРГАНИЗМА

admin

Почео други круг уписа у средње школе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još