Uncategorized @bsДруштво

Вече поезије открило
лица љубави

Вече поезије, које већ четврту годину припремају ученици Стручне и техничке школе, вечерас је пред бројном публиком у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ кроз рецитације, драмске текстове, монологе и музичке изведбе показало смисао и лица љубави.

Ова манифестација, која већ поприма обиљежја традиционалне, до сада је употпуњавала март и то поводом Свјетског дана поезије и првог дана прољећа, а овогодишња тема обојена је црвеном бојом љубави, а и само вече, како је истакла професорица Драгана Плавшић, носи назив „Лица љубави“.

– Пред публику смо изнијели вече музичко – поетског концепта, тако да су се низале ријечи о љубави са свих аспеката, тужној, срећној, дјечијој, узвраћеној, платонској и другим. Осим ученика наше школе, угостили смо ученице Марију и Јовану Новић из ОШ „19. април“, а из исте школе и Давида Долића, те ученика СШЦ „Михајло Пупин“ Балшу Ружића. Такође, у програму нам се придружио и драматург и водитељ Драмског студија Синиша Тешановић – објаснила је Плавшићева која је, заједно са ученицима, понијела организацију ове вечери.

У програму је учествовао и ученик трећег разреда ЦНЦ техничара Сергеј Ружојчић.

– Рецитацијом „Кад тад ће проћи“ сам се представио публици, а био сам и водитељ једног дијела програма. Ово је већ трећа година како учествујем, а то са задовољством радим од првог разреда – казао је Ружојчић, а стихове пјесме „Ако се икада заљубиш“ Мирослава Антића рецитовала је ученица Нина Јовановић.

– Настојимо да сваке године буде различита тема, а ове године је, према мом мишљењу, најљепша. Надам се да су се наши гости препустили чарима ове вечери, да су мислили на све љубави у свом животу и уживали у изведби хора, чији сам и ја члан, као и у бројним рецитацијама – казала је Јовановићева.

Related posts

Три генерације исте
породице под кровом „Санина“

Derventski List

ШКОЛА ПЛИВАЊА И ОВЕ ГОДИНЕ НА БАЗЕНИМА

admin

ХОРУ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УЛАЗНИЦА ЗА ДАЉЕ ТАКМИЧЕЊЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još