Uncategorized @bsДруштво

Вече поезије открило
лица љубави

Вече поезије, које већ четврту годину припремају ученици Стручне и техничке школе, вечерас је пред бројном публиком у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ кроз рецитације, драмске текстове, монологе и музичке изведбе показало смисао и лица љубави.

Ова манифестација, која већ поприма обиљежја традиционалне, до сада је употпуњавала март и то поводом Свјетског дана поезије и првог дана прољећа, а овогодишња тема обојена је црвеном бојом љубави, а и само вече, како је истакла професорица Драгана Плавшић, носи назив „Лица љубави“.

– Пред публику смо изнијели вече музичко – поетског концепта, тако да су се низале ријечи о љубави са свих аспеката, тужној, срећној, дјечијој, узвраћеној, платонској и другим. Осим ученика наше школе, угостили смо ученице Марију и Јовану Новић из ОШ „19. април“, а из исте школе и Давида Долића, те ученика СШЦ „Михајло Пупин“ Балшу Ружића. Такође, у програму нам се придружио и драматург и водитељ Драмског студија Синиша Тешановић – објаснила је Плавшићева која је, заједно са ученицима, понијела организацију ове вечери.

У програму је учествовао и ученик трећег разреда ЦНЦ техничара Сергеј Ружојчић.

– Рецитацијом „Кад тад ће проћи“ сам се представио публици, а био сам и водитељ једног дијела програма. Ово је већ трећа година како учествујем, а то са задовољством радим од првог разреда – казао је Ружојчић, а стихове пјесме „Ако се икада заљубиш“ Мирослава Антића рецитовала је ученица Нина Јовановић.

– Настојимо да сваке године буде различита тема, а ове године је, према мом мишљењу, најљепша. Надам се да су се наши гости препустили чарима ове вечери, да су мислили на све љубави у свом животу и уживали у изведби хора, чији сам и ја члан, као и у бројним рецитацијама – казала је Јовановићева.

Related posts

Поклони и знак пажње
једна од најдражих успомена

Derventski List

Залихе крви пуније
за 112 доза

Derventski List

НЕКАДАШЊИ ЂАЦИ ПОМОГЛИ УДРУЖЕЊУ „СУНЦЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još