Друштво

Слиједи више нерадних дана

Радници и православни вјерници у Републици Српској у мају ће имати више нерадних дана, и то поводом провомајских и васкршњих празника.

Како је саопштено из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске поводом Међународног празника рада нерадни су 1. и 2. мај, а поводом васкршњих празника 3, 5. и 6. мај.

Нерадни дан је и 9. мај када се обиљежава Дан побједе над фашизмом.

У дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Начелник општине односно градоначелник ће одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе обавезни да раде и у дане празника и у ком обиму ради задовољења неопходних потреба грађана.

У дане Васкрса, који је по Закону о празницима Републике Српске вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани биће 3, 5. и 6. мај и вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у те дане.

Related posts

За Слободана прикупљено више од 10.000 КМ

admin

СТОМАТОЛОГУ СЕ ЈАВЉАЈУ ТЕК КАДА ЗАГУСТИ

admin

Други позив отворен до 4. маја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još