Друштво

Слиједи више нерадних дана

Радници и православни вјерници у Републици Српској у мају ће имати више нерадних дана, и то поводом провомајских и васкршњих празника.

Како је саопштено из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске поводом Међународног празника рада нерадни су 1. и 2. мај, а поводом васкршњих празника 3, 5. и 6. мај.

Нерадни дан је и 9. мај када се обиљежава Дан побједе над фашизмом.

У дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Начелник општине односно градоначелник ће одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе обавезни да раде и у дане празника и у ком обиму ради задовољења неопходних потреба грађана.

У дане Васкрса, који је по Закону о празницима Републике Српске вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани биће 3, 5. и 6. мај и вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у те дане.

Related posts

НОВИ КУТАК „СУНЦА“ ЗА ЛАКШЕ И ВЕДРИЈЕ ДАНЕ

admin

У Дријену и Горњем Детлаку сутра прекиди у испоруци струје

Derventski List

Школе кују планове за излете и екскурзије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još