ИЗДВОЈЕНОНовости

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР ОТКРИО КУЋЕ

Олујно невријеме које је јуче у послијеподневним часовима погодило Дервенту у појединим насељима оштетило је куће, оборило стабла и нанијело штету воћњацима и баштама.

Мјештанина Костреша Саву Секулића синоћ је у дворишту породичне куће дочекао лим са комшијине куће.

– Стигао сам кући таман када се невријеме смирило, а комшије су већ биле стигле у моје двориште и склањали лим који је долетио са куће комшија који живе у Шведској. Вјетар је то носио и ударило је у моју кућу, види се гдје се десио удар. На много кућа у Кострешу оштећен је кров, цријеп је помјерен, а на једној кући вјетар је подигао четири главе рогова са крова – рекао је Секулић додавши да штету нису пријавили надлежнима, поучени ранијим искуствима када су уредно пријављивали оштећења, али им помоћ није стигла.

У получасовној олуји, вјетар је ломио стабла и кидао гране, а улицама је вода текла у потоцима, док поједини дијелови града неколико часова нису имали струје. Срећом, овога пута није било града, али су усјеви, а нарочито воће и поврће баште, оштећени.

Припадници Ватрогасне јединице имали су четири интервенције, а због пада дрвећа на саобраћајнице у Осојцима и Босанским Лужанима, саобраћај је на овим дионицама био накратко обустављен.

На подручју града вјетар је оборио неколико стабала и ограду на Партизановом игралишту. Благовременом интервенцијом ватрогасаца, оборена стабла су уклоњена.

Related posts

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

admin

Мјере продужене до 18. марта

admin

„РИТАМ ЕВРОПЕ“ ДАНАС ЛОВИ ТАЛЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još