ИЗДВОЈЕНОНовости

Парламент о извршењу буџета и именовању начелника одјељења

Скупштина града разматраће на сједници која је заказана за четвртак, 26. мај, више од 50 тачака међу којима су извршење буџета града за прошлу и први квартал ове године, именовање начелника свих шест одјељења Градске управе и измјене Статута града.

На дневном реду који је данас утврдио скупштински Колегијум налазе се и два рјешења о извршењу правоснажних пресуда Окружог суда у Добоју, те одлуке о продаји непокретности и неизграђеног градског грађевинског земљишта путем лицитације, као и о замјени и продаји непокретности у својини града физичким лицима. Одборници ће одлучивати и о куповини градског грађевинског земљиштва у својини „Фрукта трејда“ и именовању Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“.

Када се ради о кадровским питањима, на дневном реду је разрјешење вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, те именовању на ово и још пет руководећих мјеста у градским одјељењима.

На дневни ред, послије повлачења са претходне сједнице, поново је увршћен приједлог измјене Статута града, а на засједању ће ријечи бити и о поништењу конкурса за именовање три члана Управног одбора Центра за културу и разрјешењу вршилаца дужности чланова УО у овој установи. Накнадно је на дневни ред додата и тачка која се односи на разрјешење члана УО Центра за културу и именовање вршиоца дужности члана УО.

Предложено је и разрјешење једног члана УО Спортског центра и именовање вршиоца дужности на ову функцију, а требало би да буде именован и в.д. члана УО Центра за социјални рад. Одлучиваће се и о одлуци о расписивању конкурса за избор чланова Одбора за жалбе града и разрјешењу члана скупштинског Одбора за праћење примјене кодекса понашања.

Дневни ред је допуњен и информацијама о стању у области културе и стипендирању студената и ученика у школској 2021/2022. години и извјештајима о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада и намјенских средстава по основу продаје шумских дрвних сортимената за прошлу годину. Расправљаће се и о прихватању иницијативе за израду измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“.

Related posts

Дервентски лист прославља рођендан

admin

ДЕРВЕНЋАНИ УХАПШЕНИ ЗБОГ КРАЂЕ 20.000 КМ

admin

Цвијећа и поклона на претек, прославе отказане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još