ИЗДВОЈЕНОКултура

ГЛУМАЧКИМ НАДАМА ОТВОРЕНА ВРАТА СЦЕНЕ

Драмска секција која дјелује у оквиру Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ почела је са  уписом нових чланова у други циклус под називом „Ако и теби фали даска, придружи нам се! Дај себи шансу! Узми своју даску!“.

Упис нових чланова ће трајати до краја мјесеца, а вечерас је у простиоријама библиотеке одржана аудиција.
Дипломирани драматург, глумац, редитељ и сценариста Синиша Тешановић казао је да планира да направи поставу глумаца за двије представе да би могли да гостују на фестивалима и додао да у скоријој будућности очекује да ће и Дервента добити аматерско позориште по угледу на прњаворске колеге или пак градско позориште јер Дервента има потенцијала за то.
Драмска секција ће функционисати тако што ће бити подијељена у три групе: млађи основци и старији основци, средњошколци и трећа група старији, односно чланове који су завршили средњу школу и старије.
Најмлађи полазник драмске секције је Михајло који има шест година и који једва чека да поново добије глумачке задатке.
– Због њега сам и ја узбуђена што је поново покренута секција. Он је прошли пут уживао, па сам се због њега и ја одлучила опробати у глуми – додала је Михајлова мама Жељка.

Related posts

У подне почиње Сабор СПЦ, бира се нови патријарх

admin

КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА САВРЕМЕНОГ ВАТРОГАСНОГ ДОМА

admin

Наставља се пројекат водоснабдијевања јужног дијела општине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još