ИЗДВОЈЕНОНовости

У ДЕРВЕНТИ ПОД НАДЗОРОМ 503 ОСОБЕ, У РС СЕДАМ НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ

У Дервенти су под надзором 503 особе и све су у кућној изолацији, једна особа је обољела од COVID-19,  а једна је тестирана и налаз је био негативан, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

– Опште стање обољелог пацијента је добро и налази се у кућној изолацији. Током претходна 24 часа под надзор је стављено десет особаи то по двије из Србије и Аустрије, по једна из Њемачке, Словеније и Хрватске, те четири из контакта са лицем које је у изолацији. За три особе је истекао период изолације – саопштено је из Дома здравља.

Додали су да је јуче извршена дезинфекција предузећа „ИСО-ТЕХ“, „Дигитал“ и „Естетика дент“.

У Републици Српској регистровано је седам нових случајева заразе вирусом корона и све особе су у кућној изолацији или су у карантину, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре о тренутној епидемиолошкој ситуацији у РС.

У питању су три жене и четири мушкарца, а са ових седам случајева број обољелих се попео на 121.

Једна особа је из Бањалуке, двије из Градишке, три из Козарске Дубице и једна из Добоја.

– Када је у питању Добој, у питању је љекар из добојске болнице, који није радио посљедњих седам дана. Биће испитани сви његови ризични контакти. Када је у питању Градишка, то је секундарни контакт, који је у вези са трећим бањалучким кластером – појаснио је Шеранић и додао да ће све особе којима се потврди вирус корона бити пребачене у карантин у Бањалуци.

Додао је да је у Козарској Дубици у питању породични случај.

– У Бањалуци је потврђен случај породичног контакта са супругом – појаснио је Шеранић.

У посљедња 24 сата тестирано је укупно 75 особа, од тога је 31 особа из карантина у Градишци и сви су негативни. Шеранић је додао и да је јуче почело тестирање особа смјештених у карантину у Шамцу.

– На одјелу на УКЦ-у РС је 21 особа, од којих десет чека резултате и особе на клиници које су са средње тешком и тешком сликом – рекао је Шеранић.

Додао је да је под здравственим надзором у РС 16.443, док је 1.041 особа изашла из надзора.

Related posts

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

admin

На Мотајици се
присјетили славних дана

Derventski List

Поклони за Јакова Којића,
прву бебу рођену у 2024. години

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još