EкономијаИЗДВОЈЕНО

ФОКУС ПРИВРЕДЕ НА ПРЕВАЗИЛАЖЕЊУ ПОСЉЕДИЦА КОРОНА ВИРУСА

Проблематика пословања у периоду од почетка пандемије изазване инфекцијом КОВИД-19 била је тема данашњег састанка послодаваца општине Дервента и челника Уније удружења послодаваца, а највећи акценат стављен је на задржавање радне снаге у дервентским фирмама.
Директор Уније удружења послодаваца Саша Аћић рекао је да су очекивања привредника у Дервенти слична очекивањима у читавој РС.
– Кључни захтјеви Уније послодаваца обухватају и оно што смо данас добили од послодаваца у Дервенти, а то подразумијева да наша кључна политика иде у правцу смањења фискалног и парафискланог оптерећења на пословање. Друга ствар је да послодавци очекују конкретнију помоћ у периоду након прва три мјесеца од почетка пандемије и до краја године,јер усљед пада броја наруџби, као и проблема што се тиче самог извршавања одређених обавеза наших послодаваца према иностраним наручиоцима подразумијевана је подршка за мјесеце јун, јул и август – рекао је Аћић додавши да је послодавци очекују преузимање обавезе државе око подјеле трошкова за запослене.
– Најбитније је истаћи да послодавци очекују да ће се ови проблеми услужњавати у наредним мјесецима и почетком сљедеће године и очекују да у циљу задржавања броја запослених држава преузме 50 одсто трошкова, а послодавци ће да сносе другу половину – казао је Аћић.
Састанку који је окупио одредјени број послодаваца из више привредних грана присуствовао је и предсједник Уније удружења послодаваца РС Саша Тривић.

Related posts

Чардак већ три деценије жива рана

admin

СТУБИЋИМА СТАЈУ У КРАЈ НЕСАВЈЕСНИМ ВОЗАЧИМА

admin

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još