ИЗДВОЈЕНОНовости

ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ВАШАРА И САЈМА ПРИВЕДЕ

Овогодишњи 169. вашар и 15. Сајам приведе и туризма не могу бити одржани, јер се морамо придржавати препорука Републичког штаба за ванредне ситуације да се не смије окупљати више од 50 људи, а заштита здравља мора да буде на првом мјесту.

Казао је то данас начелник општине Милорад Симић додавши да је традиционални вашар у Прњавору, који се одржава око Преображења, такође отказан.

– Оставимо се славља и окупљања, са сваког тог окупљања ја бих рекао, појавио се неки кластер заражених корона виросом. Вашар, који окупља од 60.000 до 80.000 људи је мисаона именица у ово вријеме и није добро да буде одржан. Ова традиционална манифестација није одржавана ни у ратна времена, а и ово су тешка времена. Није припреман ни 15. Сајам привреде и туризма, која окупља велики број људи – рекао је Симић додавши да сви треба да се понашају одговорно.

Подсјетио је да ће 28. август, Дан општине бити прослављен свечаном сједницом Скупштине општине и додјелом највиших општинских признања.

Related posts

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАКЉУЧКЕ РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

admin

„Мали шампиони“ окупили 200 младих фудбалера

admin

ДЕРВЕНТА ПРИМАМЉИВА ЗА ПОЉСКИ КАПИТАЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još