ИЗДВОЈЕНОНовости

У ТОКУ „УТОПЉАВАЊЕ“ СТРУЧНЕ И ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Ученици и запослени у Стручној и техничкој школи ускоро ће имати много боље услове за извођење наставе, јер је у току реализација пројекта енергетске ефикасности која подразумијева замјену столарије, изолацију крова, ревитализацију система гријања, те наношење термо фасаде.

Ради се о пројекту који за циљ има „утопљавање“ објекта, те чување енергије, а када буде окончан, прокишњавање и хладне учионице у овој школи биће прошлост.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да се реализација пројекта односи на главну зграду, али и на помоћне објекте, те да би радови требало да буду завршени у року од четири мјесеца.

– Ми смо за пројекат енергетске ефикасности аплицирали  још 2016. године, а у оквиру њега требало је да буде замијењен и кров. Међутим, како нисмо знали када ће започети његова реализација, а кров на објекту школе је прокишњавао, локална управа нам је прискочила у помоћ и одобрила 40.000 марака за замјену крова. Сада ће кров бити додатно изолован – истакла је Јовићева казавши да се радови обављају према приоритетима.

– До сада је замијењена столарија, а слиједи ревитализација система за гријање како би се учионице могле загријавати већ почетком овогодишње гријне сезоне  – рекла је она.

Јовићева је изразила задовољство што ће услови за наставу бити много бољи и квалитетнији, изразивши захвалност локалној управи и народном посланику Игору Жунићу за разумијевање.

– Наишли смо на предусретљивост с њихове стране и помоћ при аплицирању и реализацији пројекта енергетске ефикасности што нам много значи – казала је Јовићева.

Радови на школи повјерени су фирми „ЕХТА-Р, а пројекат је проводи Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

Унутрашњи радови

С обзиром да Пројектом енергетске ефикасности нису предвиђени унутрашњи радови у објекту школе, обнова тоалета, замјена намјештаја и кречење просторија биће идући циљ.

– Рјешавање ових преосталих проблема биће наш идући циљ – казала је Бранка Јовић.

Related posts

И даље траје интензивна потрага за Петром Радић

admin

СКУПШТИНА ЗАСЈЕДА 18. АПРИЛА

admin

Пријаве за припремни програм до краја мјесеца

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još