ИЗДВОЈЕНОНовости

СДС и ПДП у коалицији, Ковачевић заједнички кандидат за начелника

Предсједници дервентских одбора СДС-а и ПДП-а потписали су данас коалициони споразум за локалне изборе, којим је озваничена подршка заједничком кандидату за начелника општине Дервента Влади Ковачевићу.
Потписивању споразума присуствовала је Јелена Тривић испред ПДП-а, те Радо Савић замјеник предсједника СДС-а, као и већина кандидата СДС-а и ПДП-а за одборнике у општинском парламенту.
Предсједник општинског одбора СДС-а у Дервенти Бранко Катанић изразио је задовољство озваничењем договора пистигнутог раније.
– Задовољство ми је данас да смо договор СДС-а и ПДП-а, од прије шест мјесеци, крунисали потписивањем коалиционог споразума и указивањем подршке будућем начелнику, кандидату СДС-а Влади Ковачевићу на ту позицију- рекао је Катанић оцијенивши да заједнички кандидат има све потребне предиспозиције за функцију за коју се кандидовао.
– Господин Ковачевић је млад, образован и политички довољно искусан човјек који познаје проблематику у Дервенти и сигуран сам да ће донијети оне нужне промјене које очекујемо, а то су бољи услови за све нас и одговара нашем слогану: “Дервента по мјери свих нас” – рекао је Катанић.
Заједнички кандидат за начелника Владо Ковачевић захвалио се на подршци и указаном повјерењу обје странке.
– Коначно је дошло вријеме за промјене у Дервенти и коначно је дошло вријеме да кажемо да струка треба бити испред странке. Промјене не могу да дођу саме од себе, зато позивам све грађане да се укључе у изборни процес, јер не смијемо да будемо заробљени политикама, идеологијама и уцјенама, јер морамо да пружимо руке једни другима, да се поштујемо и уважавамо, да планирамо за боље сутра. Једноставно речено: Сваки човјек у Републици Српској, па тако и у Дервенти, мора да има иста права без обзира на опције, опредјељења и увјерења- рекао је Ковачевић додавши да док год тај циљ не буде испуњен нема мјеста одмору.
Подршку кандидату указао је и замјеник предсједника СДС-а Радо Савић истакавши да је оваква промјена оно што треба Дервенти и уопште Републици Српској.
– СДС и ПДП су грађанима Дервенте понудили младог, честитог и енергичног човјека и то је оно што у принципу тражи народ Републике Српске да нашим локалним заједницама управљају млађи људи, људи који су мотивисани и вољни да донесу бољитак свима нама. Мислим да ће у овом дијелу Српске сигурно у новембру бити промјена и да ће бити боље- рекао је Савић.
Предсједик Општинског одбора ПДП-а Милан Ђукић процијенио је да ће промјена у позицији на челу општине донијети додатан позитиван импулс у Дервенти.
– Драго ми је да смо данас у Дервенти ованичили сарадњу коју смо договорили већ прије шест мјесеци и са братском партијом СДС-ом договорили заједничку подршку кандидату Влади Ковачевићу. Дервенти су неопходне промјене, већ након извјесног напретка, општина Дервента долази до стагнације и вјерујемо да промјенама, почев од начелничке позиције, а затим и у структури општинске власти, може се донијети онај позитивни импулс који је потребан у Дервенти да зауставимо одлив младих људи и пружимо шансу да људи овдје имају прилику за посао и да заснују породицу, да овдје живе и створе своју будућност- изјавио је Ђукић.
У име руководства ПДП-а Јелена Тривић је истакла значај присуства и подршке свих кандидата са одборничких листи ове двије странке.
– Заиста од великог значаја да сви кандидати који су на листи СДС-а и ПДП-а на терену подржавају заједничког кандидата за начелника. Ми смо овиме озваничили подршку и врха ПДП-а кандидату Ковачевићу и општинског одбора ПДП-а заједничком кандидату- рекла је Тривићева.

Related posts

Асфалтирана нова улица поред парка „9. јануар“

admin

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ

admin

Наставак засједања сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još