ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБУСТАВЉА СЕ НАСТАВА У ШКОЛАМА У РС ДО 1. НОВЕМБРА

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске донио је одлуку о обустави наставе у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској у периоду од 26. октобра до 1. новембра 2020. године ради превентивног дјеловања и спречавања појаве ширења вируса корона.
Овај закључак ступа на снагу даном доношења и примјењује се до 1. новембра 2020. године.

Такодје, ограничава се и рад угоститељским објектима од шест до 22 часа.

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ситуација налаже предузивмање мјере за заштиту грађана, па је Штаб усвојио измјену закључка којом дефинишемо да је рад свих угоститељксих објеката у Српској ограничен на период од 6 до 22 часа.
Одлука се доноси за сљедећих седам дана након чега ће се поново разматрати.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић саопштио је препоруке Штаба које позивају политичке партије да не одржавају скупове до 1. новембра 2020. године и препоруку институцијама правосуђа да приоритетно разматрају предмете прекршајних и кривичне природе који се односе на предмете везане за здрављу и заштиту становништва.

 

Related posts

Мир и суживот у Дервенти
не смију бити доведени у питање

Derventski List

Казаљке у недјељу иду час уназад

admin

Кафићи у затвореном простору и фитнес центри од данас раде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još