ИЗДВОЈЕНОНовости

Додик данас у Дервенти

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се данас у Дервенти са начелником општине Милорадом Симићем.

Састанак ће бити одржан у згради општине са почетком у 17.30 часова, након чега ће се Додик обратити окупљеним грађанима, најављено је из кабинета предсједавјућег Предсједништва БиХ.

Додик ће присуствовати свечаности коју локална управа организује поводом добијања статуса града, а осим обраћања званичника, на прослави која је најављена за 18 часова, предвиђен је и ватромет.

Свечаности ће, како је потврђено у Општинској управи, присуствовати и премијер РС Радован Вишковић.

Посланици Народне скупштине Републике завршили су расправу о Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске којим се утврђују градови у Српској, укључујући и Дервенту.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је законско рјешење као пропратни документ Приједлогу закона о граду Дервента и данас би у дану за гласање ова локална заједница и званично требало да добије статус града.

 

Related posts

СТУБИЋИМА СТАЈУ У КРАЈ НЕСАВЈЕСНИМ ВОЗАЧИМА

admin

Регресирани дизел одобрен
за 143 произвођача

Derventski List

„Омладинска банка“ подршка младима Дервенћанима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još