ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Друго полугодиште тече без проблема

Друго полугодиште, које је за ученике и наставнике Основне школе „Никола Тесла“ донијело промјене у мјесту одржавања наставе, а у осталим градским школама изазове у организовању часова са све ђаке, тече без проблема, а ученици и наставно особље брзо се прилагодило новој ситуацији.

Због оштећења које је објекат ОШ „Никола Тесла“ претрпио приликом земљотреса, који је крајем прошле године погодио Петрињу у Хрватској, а који се у знатној мјери осјетио и у Дервенти, Општинска комисија за процјену штете из предострожности је је препоручила да се настава измјести из овог објекта.

Настава се, стога, за ученике ОШ „Никола Тесла“ од краја јануара, одвија у објектима осталих градских школа.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић захвалан је директорима школа који су имали слуха за новонастали проблем, те што су урадили све што је у њиховој моћи да се настава одвија без проблема.

– Заиста сам захвалан јер, поред тога што нам је уступљен простор, учинили су све да немамо никаквих организационих проблема и што су нам ставили на располагање све своје ресурсе – казао је Ђурић додавши да је и даље неизвјесна судбина зграде ОШ „Никола Тесла“.

– Објекат школе је прегледала и републичка инспекција и сада очекујемо резултате додатних анализа и посјету помоћнице министарке просвјете и културе РС и тек онда ћемо знати стварно стање ствари – рекао је Ђурић.

Првачићи из ОШ „Никола Тесла“ просторије ОШ „19. април“ прихватили су одлично, а директорица Елвира Миљић каже да ђаци прваци имају одвојен улаз, те да нема никаквих проблема у функционисању наставе ни за њихове ђаке, али ни за госте. Ђацима је на располагању и продужени боравак.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић такође је казала да за сада нема проблема, те да су они радо изашли у сусрет и помогли.

– Наши ученици наставу завршавају прије него што основци стигну и што се тога тиче, уступање просторија ОШ „Никола Тесла“ није пореметило наше функционисање ни у којем смислу – казала је Јовићева.

Њено мишљење дијели и директор Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Предраг Дринић казао је да је најважније међусобно поштовање када је ријеч о руководствима двије школе, али и међу ученицима.

– Лијепо је видјети толико ђака у школском дворишту – истакао је Дринић.

Једини проблем, за сада, представљају саобраћајне гужве од Рампе до Спортског центра, због чега су из Савјета за безбједност саобраћаја недавно апеловали на возаче, али и ученике, да буду на опрезу и поштују саобраћајна правила.

Related posts

Филмови „Мачак у чизмама“
и „Смијешак“ данас

Derventski List

КОНЦЕРТ ЗА ПОМОЋ ВЛАДАНУ ПАШАЛИЋУ 14. МАРТА

admin

Једну комшиницу заклао на спавању, другу повриједио

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još