ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Друго полугодиште тече без проблема

Друго полугодиште, које је за ученике и наставнике Основне школе „Никола Тесла“ донијело промјене у мјесту одржавања наставе, а у осталим градским школама изазове у организовању часова са све ђаке, тече без проблема, а ученици и наставно особље брзо се прилагодило новој ситуацији.

Због оштећења које је објекат ОШ „Никола Тесла“ претрпио приликом земљотреса, који је крајем прошле године погодио Петрињу у Хрватској, а који се у знатној мјери осјетио и у Дервенти, Општинска комисија за процјену штете из предострожности је је препоручила да се настава измјести из овог објекта.

Настава се, стога, за ученике ОШ „Никола Тесла“ од краја јануара, одвија у објектима осталих градских школа.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић захвалан је директорима школа који су имали слуха за новонастали проблем, те што су урадили све што је у њиховој моћи да се настава одвија без проблема.

– Заиста сам захвалан јер, поред тога што нам је уступљен простор, учинили су све да немамо никаквих организационих проблема и што су нам ставили на располагање све своје ресурсе – казао је Ђурић додавши да је и даље неизвјесна судбина зграде ОШ „Никола Тесла“.

– Објекат школе је прегледала и републичка инспекција и сада очекујемо резултате додатних анализа и посјету помоћнице министарке просвјете и културе РС и тек онда ћемо знати стварно стање ствари – рекао је Ђурић.

Првачићи из ОШ „Никола Тесла“ просторије ОШ „19. април“ прихватили су одлично, а директорица Елвира Миљић каже да ђаци прваци имају одвојен улаз, те да нема никаквих проблема у функционисању наставе ни за њихове ђаке, али ни за госте. Ђацима је на располагању и продужени боравак.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић такође је казала да за сада нема проблема, те да су они радо изашли у сусрет и помогли.

– Наши ученици наставу завршавају прије него што основци стигну и што се тога тиче, уступање просторија ОШ „Никола Тесла“ није пореметило наше функционисање ни у којем смислу – казала је Јовићева.

Њено мишљење дијели и директор Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Предраг Дринић казао је да је најважније међусобно поштовање када је ријеч о руководствима двије школе, али и међу ученицима.

– Лијепо је видјети толико ђака у школском дворишту – истакао је Дринић.

Једини проблем, за сада, представљају саобраћајне гужве од Рампе до Спортског центра, због чега су из Савјета за безбједност саобраћаја недавно апеловали на возаче, али и ученике, да буду на опрезу и поштују саобраћајна правила.

Related posts

Пријаве за нове чланове
одбора до 18. децембра

Derventski List

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

admin

Почела исплата фебруарске пензије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još